Oppløst: My Chemical Romance er oppløst. Her står de på scenen i Prudential Center i Newark i 2007. Foto:   Mike Derer / AP Photo/ Scanpix
Oppløst: My Chemical Romance er oppløst. Her står de på scenen i Prudential Center i Newark i 2007. Foto: Mike Derer / AP Photo/ ScanpixVis mer

Kjemisk romanse tok slutt

Rockebandet My Chemical Romance oppløses.

(Dagbladet): Det amerikanske bandet My Chemical Romance er oppløst. Det bekrefter bandet selv i en uttalelse på sine egen hjemmesider.
 
«Å være i dette bandet i 12 år har vært en sann velsignelse. Vi har fått dra til steder vi aldri trodde vi skulle få komme til», begynner bandet uttalelsen med.

My Chemical Romance er mest kjent for singelen «Welcome To The Black Parade», som blant annet toppet singellista i England. Albumet «Black Parade» lå 16 uker inne på VG-lista i Norge.

«Vi har fått muligheten til å se og oppleve ting vi ikke kunne forestille oss at var mulig. Vi har delt scene med folk vi beundrer, folk vi ser opp til og, best av alt, våre venner. Og nå, som med alle gode ting, er det en tid for at det må ta slutt», skriver bandet.

Frontmann Gerard Way var ute på Twitter i dag og skrev følgende til sine over 450 000 følgere:

«Utover det triste, det jeg føler mest er stolthet».

Bandet hadde en enorm fanskare, særlig tenåringer, og var blant annet hovedtrekkplaster på Hovefestivalen i Arendal i 2007.  

Bandet ble startet opp i 2001 og slo for alvor gjennom i 2006 med albumet «The Black Parade». I år har det svirret rykter om at et nytt album var på trappene, men det blir det altså, til skuffelse for fansen, ingenting av.