Kjemp deg inn i mysteriekammeret

I helga kan du sikre deg billetter til toern i Harry Potter-serien.

«Harry Potter og mysteriekammeret» er en av høstens to mest omtalte «toere». Og slike filmer må man stå i kø for å få med seg.

Harry Potter-oppfølgeren har premiere over hele landet 22. november. Men skal du dit kan du fikse det i helga.

Fra lørdag 19. oktober kan du kjøpe billetter til filmen på din lokale kino. Men det er ingen grunn til panikk:

- Vi håper alle får. Det er ingen grunn til å stille seg i kø en uke før billettsalget starter, filmen har premiere over hele landet, sier Stine Helgeland i filmselskapet til Fredag. Du kan se Harry på hele 96 kinoer fra nord til sør på premieredagen.

Fra og med lørdag kan du kjøpe billetter forestillingene framover, og altså ikke bare til premieren.

- «Harry Potter og de vises stein» er den tredje største filmen på norske kinoer gjennom tidene med hele 850.000 besøk. Årets Harry Potter film er kanskje ennå mer spennende og vi gleder oss til premieren, sier administrerende direktør Frida Ohrvik i distribusjonsselskapet Sandrew Metronome i en pressemelding.

SNIKTITT PÅ TRAILEREN. Du kan få små Harry-hint glimt allerede nå.

Ta en titt på traileren på Harry Potters offisielle nettsider.

I filmen går Harry Potter, fortsatt spilt av Daniel Radcliffe, på andreåret på Galtvort høyere skole for hekser og trollmenn. I traileren får du et glimt av Storsalen, Dobby og Alan Rickman som spiller professor Snape.

Dobby er husnissen som prøver å hindre Harry i å vende tilbake til Galtvort for det andre skoleåret.

Snape er lærer i eleksirer på Galtvort og vil undervise i Forsvar mot svartekunster. Han er også leder for huset Smygard.

Dame Maggie Smith, John Cleese, Kenneth Branagh og Robbie Coltran har også roller i filmen, som har verdenspremiere i USA og Storbritannia 15. november.

HØSTENS ANDRE STORE SLAGER «To tårn», har premiere 18. desember. Den skal ifølge «Frodo», skuespilleren Elijah Wood, er Ringens Herre-oppfølgeren mørk og sterk.

Skal du først på den bør du stille deg i kø på Colosseum i Oslo allerede 4. november, eller aller helst noen dager før billettsalget starter.

Forkort ventetida i vårt Harry Potter-forum.

Du kan også diskutere Ringens Herre i vår LOTR-debatt.

MYSTERIEKAMMERET:</B> Toern er snart her, hold ut!