Kjempeender «ducker» opp overalt

Lager kaos i Kina.

(Dagbladet): Etter at det «svømmende» kunstverket «Rubber Duck» inntok Victoria Harbor i kinesiske Hong Kong i begynnelsen av mai, har kinesere fått et helt nytt forhold til ender.

Det er den nederlandske kunstneren Florentijn Hofman som står bak den 15 meter høye gummianda, som tidligere har plasket utenfor havneområdene i Amsterdam, Sydney og Osaka.

Se video fra «Rubber Ducks» besøk i Hong Kong øverst i saken!

Omreisende gummiand Kjempe-anda gjør havneområdene til ulike byer til sitt «badekar», og skal med det være et symbol på hvordan vann knytter jordas befolkning sammen.

Og så langt har anda lykkes med sitt oppdrag.

Flere tusen mennesker samlet seg ved havneområdet i Hong Kong for å få med seg det verdensberømte kunstverket.

«Rubber Duck» skulle være på besøk hos kineserne fram til 9. juni, og deretter sette kursen videre mot Pittsburgh i USA.

Falt pladask Men kineserne syntes ikke én måned med den enorme badeanda var nok.

Verden over er de kjent for å digge duppeditter, teknologi og arkitektur, og derfor kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at de nå har falt helt pladask for det badeglade kunstverket.

Minst ti kopier av «Rubber Duck» er laget, og befinner seg rundt om i Kina, enten til lands eller vanns, ifølge Reuters.

KOPI: Mandag ble en ny kopi av «Rubber Duck» satt ut i elva Wenzhou i Zhejiang-provinsen i Kina. Foto: NTB Scanpix
KOPI: Mandag ble en ny kopi av «Rubber Duck» satt ut i elva Wenzhou i Zhejiang-provinsen i Kina. Foto: NTB Scanpix Vis mer