KANYE-KONFLIKT: Robbie Hontele (innfelt) er den eneste av «CoinyeCoin»-gjengen som ikke vil inngå forlik med Kanye West.
Foto: NTB Scanpix
KANYE-KONFLIKT: Robbie Hontele (innfelt) er den eneste av «CoinyeCoin»-gjengen som ikke vil inngå forlik med Kanye West. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kjemper alene mot Kanye West

Nettspøk ble plutselig alvor for student.

(ITavisen): I midten av januar skrev ITavisen om CoinyeCoins, en spøkefull konkurrent til den virtuelle valutaen BitCoin.

Som navnet tilsier var det snakk om en humoristisk hylles til artisten Kanye West. Bak «mynten» sto foruten briten Harry Wills og amerikaneren Richard McCord den nederlandske studenten Robbie E.C.A Hontele.

West tok imidlertid ikke spøken. I stedet for å få seg en god latter sendte han hele kobbelet av sine godt betalte advokaterpå trioen for å stoppe det han mente var «villet varemerkemisbruk, urettferdig konkurranse, piratvirksomhet og utvanning».

- Krenkelse Og som om ikke det var nok, anførte advokatene at mynt-spøken var en «krenkelse av herr Wests rett til publisitet i henhold til delstaten New Yorks lover». Det som først var et «slutt med det der»-brev («cease and desist») ble i løpet av en uke utvidet til å bli et søksmål med lovens fulle tyngde bak seg. 

Harry Wills, som er 17 år gammel, ble nokså spak og gikk umiddelbart med på forlik med rapperen og plateprodusenten. Samtidig føler han seg beæret over å bli nevnt i en så celeber sak. Richard McCord skal ifølge ArsTechnica også være villig til å gå med på forlik.

Men nederlenderen, altså Hontele, skal ha bestemt seg for å kjempe. Om ikke til siste euro, så i hvert fall med æren i behold. Hontele vil rett og slett ikke finne seg i at en amerikansk superstjerne skal søksøke ham, en nederlandsk borger.

- Jeg har aldri vært i USA, og har verken midler eller virksomhet der, sier han. Hontele påpeker også at det er feil at han skal være anonym eller «umulig å få tak i», slik advokatene hevder.

Forsvarstale - Jeg er i likhet med alle andre nederlandske borgere registrert i folkeregisteret, og har ingen interesse av å skjule meg, sier han.

Hontele bruker YouTube til å forsvare seg, siden han som fattig student ikke har råd til til å reise til New York, hyre advokat og føre saken sin der.

Samtidig ber han høytidelig om unnskyldning for å ha fornærmet Kanye West. Han håper også at saken ikke vil få konsekvenser for jobbmulighetene hans framover.