Kjemper for barnebruder og kvinners rettigheter

Wojoud Mejalli måtte flykte fra Jemen, nå har hun vunnet pris i Norge.

TØFF KVINNE:  Journalist og aktivist Wojoud Mejalli har markert seg ved å sette kvinners rettigheter på dagsorden i Jemen og deltok aktivt i det ungdomsopprøret som endte med regimets avgang i 2011. Foto: Øystein Windstad
TØFF KVINNE: Journalist og aktivist Wojoud Mejalli har markert seg ved å sette kvinners rettigheter på dagsorden i Jemen og deltok aktivt i det ungdomsopprøret som endte med regimets avgang i 2011. Foto: Øystein Windstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Journalist og aktivist Wojoud Mejalli (26) fra Jemen, som bor på Lillehammer, ble i går tildelt Bjørnsonprisen.

Den unge prisvinneren måtte flykte fra Jemen for sitt arbeid mot barnebruder, og bor nå i Norge.

Ni år og gift Mejalli er utdannet tannlege og journalist, og er blitt sitert av CNN, BBC og National Geographic Magazine på at hun avslørte at ei jente på ni år ble giftet til en mann i 30-åra.

- Hennes engasjement og arbeid setter internasjonalt fokus på barnebruder i Jemen og andre land, opplyser Bjørnson-akademiet i en pressemelding.

Wojoud Mejalli var med å starte organisasjonen «Kvinnelige journalister uten lenker» i Jemen, sammen med fredsprisvinnar Tawakkol Karman.

Demokrati for kvinner For tida jobber Wojoud Mejalli med å starte en eksilradio med base i Norge med journalister og intellektuelle fra Jemen, som lever i Skandinavia - etter mønster og inspirasjonen fra Democratic Voice of Burma.

Wojoud Mejalli har lenge kjempet for demokrati og kvinners rettigheter i Jemen, som førte til at hun for få år siden måtte flykte fra landet.

Hun deler prisen med to andre, en koptisk biskop og en israelsk offiser som brøt ut av systemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer