Kjemper for Teddys minne

OSLO/BERGEN (Dagbladet): Den avdøde countrysangeren Teddy Nelsons sønn Rudi mener at duoen Aase & Wolf har gått bak hans rygg når de nå hyller faren på CD-en «På fest med Teddy Nelson».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rudi, som spilte trommer i bandet til faren, er nå i ferd med å gjøre ferdig sin egen CD-hyllest.

- Det er en drøm jeg har hatt siden jeg bar kisten til faren min for seks år siden. Man skulle kanskje tro at jeg var den nærmeste til å gjøre det, sier Rudi Nelson (34).

- De andre har visst om planene mine. Derfor ble jeg paff da jeg leste om deres eget prosjekt i lokalavisa.

Rudi har hørt et par av låtene på plata til Aase & Wolf, og er ikke imponert. - Det er flinke folk og godt spilt, men det låter billig og tamt.

«Diggy Liggy»

Teddy Nelson gjorde stor suksess som liveartist med mottoet «hæla i taket og tenna i veggen». Han var blant de første som sang norske versjoner av amerikanske countrylåter, og mange vil nikke gjenkjennende til titler som «Diggy Liggy» og «Bonde ifrå Hamlagrø». Han døde av kreft i 1992, bare 52 år gammel.

Sønnen Rudi luftet planene om å spille inn sangene til faren på nytt for steelgitaristen Dag Wolf, som gjerne ville være med. - Jeg fikk meg en nesestyver da jeg etterpå fikk vite at han allerede da var godt i gang med et hyllestalbum sammen med Leif Aase, sier Rudi. I skuffelsen byttet han ut Wolf med Egil Skjelnes, som også har spilt med faren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer