Kjemper for Teddys minne

OSLO/BERGEN (Dagbladet): Den avdøde countrysangeren Teddy Nelsons sønn Rudi mener at duoen Aase & Wolf har gått bak hans rygg når de nå hyller faren på CD-en «På fest med Teddy Nelson».

Rudi, som spilte trommer i bandet til faren, er nå i ferd med å gjøre ferdig sin egen CD-hyllest.

- Det er en drøm jeg har hatt siden jeg bar kisten til faren min for seks år siden. Man skulle kanskje tro at jeg var den nærmeste til å gjøre det, sier Rudi Nelson (34).

- De andre har visst om planene mine. Derfor ble jeg paff da jeg leste om deres eget prosjekt i lokalavisa.

Rudi har hørt et par av låtene på plata til Aase & Wolf, og er ikke imponert.
- Det er flinke folk og godt spilt, men det låter billig og tamt.

«Diggy Liggy»

Teddy Nelson gjorde stor suksess som liveartist med mottoet «hæla i taket og tenna i veggen». Han var blant de første som sang norske versjoner av amerikanske countrylåter, og mange vil nikke gjenkjennende til titler som «Diggy Liggy» og «Bonde ifrå Hamlagrø». Han døde av kreft i 1992, bare 52 år gammel.

Sønnen Rudi luftet planene om å spille inn sangene til faren på nytt for steelgitaristen Dag Wolf, som gjerne ville være med.
- Jeg fikk meg en nesestyver da jeg etterpå fikk vite at han allerede da var godt i gang med et hyllestalbum sammen med Leif Aase, sier Rudi. I skuffelsen byttet han ut Wolf med Egil Skjelnes, som også har spilt med faren.

Fikk kontrakt

Rudi Nelson reagerer på at de etterlatte fikk høre om hyllesten ved en tilfeldighet. Han hadde gjerne sett at de samarbeidet om prosjektet isteden, men det har ikkevært aktuelt for Dag Wolf. Han sier han har syslet med tanken om dette i flere år, så da J-KT Records tilbød platekontrakt, slo han til. Wolf ser ikke noe problem i at det kommer to hyllestplater så tett på hverandre.

- Det skulle være nok å ta av. Ettersom jeg skjønner, er det bare tre låter som er med på begge platene, sier Wolf.
Rudi Nelson deler ikke det synet.

- Det er dumt at det kommer to plater nesten samtidig. Jeg får håpe det ikke stikker for store kjepper i hjulene for mitt prosjekt.