Kjemper med penn og papir

Nå har Oslo kommune sendt brev til Hollywood-selskap for å overbevise dem om å filme «Snømannen» i Norge.

NABOKONFLIKT: Nordmenn og svensker kjemper om å få filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen» til deres hovedstader. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NABOKONFLIKT: Nordmenn og svensker kjemper om å få filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen» til deres hovedstader. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har et bedre tilbud enn Stockholm, sier byråd for kultur og næring i Oslo Hallstein Bjercke (V), til Dagbladet.

Har sendt brev Det er fremdeles et stort spørsmål hvor filmadapsjonen av Jo Nesbøs internasjonale suksessroman «Snømannen» skal filmes. Britisk-amerikanske Working Title sitter på filmrettighetene til ti av Nesbøs bøker om «Harry Hole», inkludert «Snømannen».

Dagbladet har fått innsyn i et brev som ble sendt fra byråden til Working Title forrige uke, som forteller hvorfor Holes hjemby vil være en bedre location for filmen enn Stockholm.

- I brevet sier vi at i tillegg til at kommunen støtter prosjektet med 1,5 millioner kroner, vil vi også sørge for praktisk tilrettelegging av kontorer, parkering, stenging av gater, overnating og lignende. Vi inviterer også til dialog fremover, sier Bjercke.

Bjercke forteller at bystyret vil godkjenne at millionbeløpet bevilges til dette prosjektet onsdag 17. juni.

Svenskene på sin side lokker med et beløp på 1,5 millioner svenske kroner.

- Ikke nok penger Produsent i Friland Film og tidligere styreformann i Produsentforeningen, Asle Vatn, tror ikke at kommunen tilbyr nok penger til dette prosjektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.