Kjemper om faste skuespillerjobber

Flere skuespillere på Nationaltheatret har stått på scenen i ti år uten fast jobb.

Oslo 20100812 - Ute til lunsj med Pia Tjelta på Food story. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
Oslo 20100812 - Ute til lunsj med Pia Tjelta på Food story. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skuespillerforbundet har i to år krevd at Nationaltheatret skal ansette fire nye faste skuespillere. I disse dager blir kravet en realitet, men det kan fort bli kamp om stillingene i et ensemble der 40 av skuespillerne er uten fast jobb. Dagbladet er kjent med at flere av dem har jobbet der i over ti år uten å få fast ansettelse.

Nils Ole Oftebro, selv fast ansatt på teatret og tillitsvalgt, sier han håper ansennietetsprinsippet blir gjeldende.

Midlertidige kontrakter —Jeg blir skuffet hvis ingen av dem som har gått her på midlertidige kontrakter i åtte-ti år får fast stilling. Det er merkelig hvis teateret ikke velger å bruke dem som har blitt foretrukket av tre teatersjefer gjennom de siste ti åra, sier Oftebro.

Verken teateret eller de tillitsvalgte ønsker å opplyse Dagbladet om hvilke skuespillere som har vært tilknyttet Nationaltheatret så lenge i midlertidige ansettelsesforhold. Men Oftebro bekrefter at det er flere enn fire.

Teatersjef Hanne Tømta bekrefter overfor Dagbladet at teateret skal ansette fire skuespillere. Når det skjer, og hvordan teateret vil gå fram for å velge ut de fire heldige, vil hun ikke si noe om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer