Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjemper om storgevinst

I dag kommer «Budbringeren»-regissør Pål Sletaune til Japan for å delta i kampen om over én million kroner: Det er prisen til beste unge regissør på filmfestivalen i Tokyo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få andre filmfestivaler kan vise til så store pengepremier som Tokyo International Film Festival. Sletaune kan også vinne andre- eller tredjeprisen, på henholdsvis 600000 og 300000 kroner.

«Budbringeren» er valgt ut som én av ti deltakere, blant 290 filmer fra 43 land, i programmet «Young Cinema Competition». Konkurransen gjelder for regidebutanter eller regissører under 35 år. Av de andre deltakerne er det bare «Shooting Fish» av britiske Stefan Schwartz som er vist på norske kinoer.

Viktig festival

Tokyo-festivalen har bygd seg opp til å bli en viktig arena for lansering av nye filmer. Lørdag hadde James Camerons «Titanic», verdens dyreste film, sin første offentlige visning på festivalen. En annen storsatsing fra Hollywood, «Seven Years in Tibet» med Brad Pitt i hovedrollen, avslutter festivalen.

«Budbringeren» er for lengst solgt til kinovisninger i Japan, og vil ha premiere neste år. En pris fra filmfestivalen i Tokyo kan åpne noen flere av landets kinodører for filmen.

Sletaune selv har et tett program med intervjuer for japansk TV, radio og presse - før prisutdelingene finner sted mandag.

Nye filmideer

Tidligere har «Budbringeren» vunnet priser på filmfestivalene i Cannes, Napoli, Gent og Haugesund. Den fortsetter sin rundtur på festivaler i flere måneder framover - et av de viktigste målene er å få den med på neste års Sundance-festival, Robert Redfords årlige mønstring av Hollywood-uavhengige filmer.

I mellomtida jobber Sletaune og manusforfatter Jonny Halberg videre med nye filmideer.

Hele Norges coronakart