Kjemper om VM-låta

Kampen om hvem som skal synge Drillos til suksess i Frankrike-VM, foregår på overtid. Fotballforbundet klarer ikke å bestemme seg for om de skal la Jørn Hoel eller Di Derre synge den offisielle norske VM-låta, men Hoel seiler nå opp som favoritt.

Spice Girls synger den engelske VM-låta, Joey Tempest er innleid svenskehjelp på den tyske VM-sangen, men halvannen måned før Norge spiller mot Marokko på VMs første dag, er det ennå uklart hvem som stiller for Norge. Di Derre lå lenge an til å være Drillos' musikalske følge til Frankrike med sin «Her kommer Norge», men nå har Jo Nesbø og co. fått knallhard konkurranse fra Jørn Hoel. Dermed blir det Molde mot Tromsø i vårens kanskje aller hardeste VM-kvalik.

Flo plukker ut

Fotballforbundet markedssjef Tom Skaara var i går ettermiddag knapp i kommentaren overfor Dagbladet.

- Jeg kan bekrefte at vi har sendt to artister hjem for å pusse på sine låter. Vi har gitt dem frist til torsdag, sier Skaara som bekrefter at Jørn Hoel er med i finalerunden. Hoel har i tolvte time kommet opp med en låt som har falt i smak hos NFFs markedssjef Tom Skaara, Polygram-direktør Jørn Johnsen, Jostein Flo og resten av komiteen som skal plukke ut VM-låta.

- Jeg har skrevet en soul-låt. De fineste fotball-låtene er de som ikke nødvendigvis handler om fotball. «You'll Never Walk Alone», for eksempel. Det er en slik VM-låt jeg har forsøkt å skrive, forteller Jørn Hoel til Dagbladet.

Norsk tekst

Fotballforbundet og Polygram vurderte i utgangspunktet nærmere 30 innsendte forslag. Den opprinnelige planen var å presentere låt og artist før påske, og Jo Nesbøs «Her kommer Norge» framført av Di Derre lå an til å få flagget på CD-coveret. Men så rundt påsketider leverte Jørn Hoel sin låt med en engelsk tekst av R.C. Finnigan. I helga har tidligere NRK-mann Oddvar Nygård jobbet på spreng for å få ferdig en norsk tekst. Denne skal ha slått svært godt an i VM-låt-komiteen. Dermed kan enden på visa bli at Jørn Hoels låt blir den offisielle VM-låta, mens Di Derre blir vraket.

En annen løsning kan være at albumet NFF og Polygram gir ut, får tittelen «Her kommer Norge» og at Di Derre-låta blir med som en vanlig albumlåt, mens Hoel-låta fortsatt blir singel- og videolåt.

VM-låta utgis 20. Mai. Samme dag framføres den live i forbindelse med Norges landskamp mot Mexico på Bislett.

JØRN HOEL byr på knallhard konkurranse for Di Derre. Han har skrevet en soullåt.