Kjemper om VM-låta

Kampen om hvem som skal synge Drillos til suksess i Frankrike-VM, foregår på overtid. Fotballforbundet klarer ikke å bestemme seg for om de skal la Jørn Hoel eller Di Derre synge den offisielle norske VM-låta, men Hoel seiler nå opp som favoritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Spice Girls synger den engelske VM-låta, Joey Tempest er innleid svenskehjelp på den tyske VM-sangen, men halvannen måned før Norge spiller mot Marokko på VMs første dag, er det ennå uklart hvem som stiller for Norge. Di Derre lå lenge an til å være Drillos' musikalske følge til Frankrike med sin «Her kommer Norge», men nå har Jo Nesbø og co. fått knallhard konkurranse fra Jørn Hoel. Dermed blir det Molde mot Tromsø i vårens kanskje aller hardeste VM-kvalik.

Flo plukker ut

Fotballforbundet markedssjef Tom Skaara var i går ettermiddag knapp i kommentaren overfor Dagbladet.

- Jeg kan bekrefte at vi har sendt to artister hjem for å pusse på sine låter. Vi har gitt dem frist til torsdag, sier Skaara som bekrefter at Jørn Hoel er med i finalerunden. Hoel har i tolvte time kommet opp med en låt som har falt i smak hos NFFs markedssjef Tom Skaara, Polygram-direktør Jørn Johnsen, Jostein Flo og resten av komiteen som skal plukke ut VM-låta.

- Jeg har skrevet en soul-låt. De fineste fotball-låtene er de som ikke nødvendigvis handler om fotball. «You'll Never Walk Alone», for eksempel. Det er en slik VM-låt jeg har forsøkt å skrive, forteller Jørn Hoel til Dagbladet.

Norsk tekst

Fotballforbundet og Polygram vurderte i utgangspunktet nærmere 30 innsendte forslag. Den opprinnelige planen var å presentere låt og artist før påske, og Jo Nesbøs «Her kommer Norge» framført av Di Derre lå an til å få flagget på CD-coveret. Men så rundt påsketider leverte Jørn Hoel sin låt med en engelsk tekst av R.C. Finnigan. I helga har tidligere NRK-mann Oddvar Nygård jobbet på spreng for å få ferdig en norsk tekst. Denne skal ha slått svært godt an i VM-låt-komiteen. Dermed kan enden på visa bli at Jørn Hoels låt blir den offisielle VM-låta, mens Di Derre blir vraket.

En annen løsning kan være at albumet NFF og Polygram gir ut, får tittelen «Her kommer Norge» og at Di Derre-låta blir med som en vanlig albumlåt, mens Hoel-låta fortsatt blir singel- og videolåt.

VM-låta utgis 20. Mai. Samme dag framføres den live i forbindelse med Norges landskamp mot Mexico på Bislett.

JØRN HOEL byr på knallhard konkurranse for Di Derre. Han har skrevet en soullåt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer