NEDSLÅENDE: IFPI-sjef John Kennedy (til høyre) presenterte i 2005 «Global Music Piracy Report», som konkluderte med at 1,2 milliarder piratkopierte CD-plater hadde blitt solgt året i forveien. Nå kjemper han mot fildeling på nettet. Foto: ANGEL DIAZ / EPA / SCANPIX
NEDSLÅENDE: IFPI-sjef John Kennedy (til høyre) presenterte i 2005 «Global Music Piracy Report», som konkluderte med at 1,2 milliarder piratkopierte CD-plater hadde blitt solgt året i forveien. Nå kjemper han mot fildeling på nettet. Foto: ANGEL DIAZ / EPA / SCANPIXVis mer

Kjemper videre mot ulovlig fildeling

IFPI-sjefen svarte på dine spørsmål.

(Dagbladet.no): Frontene i fildelingsspørsmålet står fortsatt steilt - fra The Pirate Bays svorne tilhengere og støttespillere på den ene siden, og til artister og stadig fattigere plateselskaper på den andre.

Britiske John Kennedy representerer sistnevnte: Som direktør for den internasjonale avdelinga av IFPI - de store plateselskapenes interesseorganisasjon - har han over lengre tid uttrykt sterk misnøye over den ulovlige fildelinga, som gjør at bransjen frarøves inntekter.

Seinest så i rettssaken mot The Pirate Bays bakmenn i Stockholm i slutten av forrige måned:

- En utvikling de siste fem til sju årene er at digital musikk konsumeres mer nå enn noensinne tidligere, men dessverre betales det mindre for det enn før. Og det er enkelt - om musikken finnes gratis via ulovlige kilder, synes folk det er bedre, sa Kennedy i retten.

IFPI-sjefen argumenterte videre for de tradisjonelle plateselskapenes fortsatte eksistens - samtidig som han uttryte en sterk bekymring for framtida:

- Den yngre befolkningen har vent seg til å laste ned musikk på ulovlig vis. Og lovlige nedlastingssider har tatt skade av dette. Det er umulig å konkurrere med gratis fildeling, sa Kennedy.