Kjemper videre mot ulovlig fildeling

IFPI-sjefen svarte på dine spørsmål.

NEDSLÅENDE: IFPI-sjef John Kennedy (til høyre) presenterte i 2005 «Global Music Piracy Report», som konkluderte med at 1,2 milliarder piratkopierte CD-plater hadde blitt solgt året i forveien. Nå kjemper han mot fildeling på nettet. Foto: ANGEL DIAZ / EPA / SCANPIX
NEDSLÅENDE: IFPI-sjef John Kennedy (til høyre) presenterte i 2005 «Global Music Piracy Report», som konkluderte med at 1,2 milliarder piratkopierte CD-plater hadde blitt solgt året i forveien. Nå kjemper han mot fildeling på nettet. Foto: ANGEL DIAZ / EPA / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Frontene i fildelingsspørsmålet står fortsatt steilt - fra The Pirate Bays svorne tilhengere og støttespillere på den ene siden, og til artister og stadig fattigere plateselskaper på den andre.

Britiske John Kennedy representerer sistnevnte: Som direktør for den internasjonale avdelinga av IFPI - de store plateselskapenes interesseorganisasjon - har han over lengre tid uttrykt sterk misnøye over den ulovlige fildelinga, som gjør at bransjen frarøves inntekter.

Seinest så i rettssaken mot The Pirate Bays bakmenn i Stockholm i slutten av forrige måned:- En utvikling de siste fem til sju årene er at digital musikk konsumeres mer nå enn noensinne tidligere, men dessverre betales det mindre for det enn før. Og det er enkelt - om musikken finnes gratis via ulovlige kilder, synes folk det er bedre, sa Kennedy i retten.

IFPI-sjefen argumenterte videre for de tradisjonelle plateselskapenes fortsatte eksistens - samtidig som han uttryte en sterk bekymring for framtida:

- Den yngre befolkningen har vent seg til å laste ned musikk på ulovlig vis. Og lovlige nedlastingssider har tatt skade av dette. Det er umulig å konkurrere med gratis fildeling, sa Kennedy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer