Kjempesuksess

Mathias Eick triumferte i Molde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet.no): Trompetisten Mathias Eick (28) ledet sin for anledningen utvidede kvartett til kjempesuksess under Moldejazz onsdag kveld.

Svenske Mathias Ståhl supplerte pianist Jon Balke, elbassist Nikolai Eilertsen og trommeslager Audun Kleive i Eicks ferske band, og utvidet både klangbilde og ensembleuttrykk på en fint tilpasset måte med sin vibrafon og marimba.

Repertoaret besto av Eick-komposisjoner, samtlige av dem med klar melodisk idé og egenart, og spesielt Jon Balke og lederen selv skinte med stor solistisk kraft i framføringen. Eicks tone er vakker og hel, han spiller (og komponerer) med sikker sans for dynamisk variasjon og bidro sterkt til at konserten ble en både utfordrende, tilgjengelig og begeistrende opplevelse for en sal som ikke kunne få nok.

Den mangfoldige musikeren (Jaga Jazzist, Motif, Thomas Dybdahls band, etc.) ble tidligere i år kåret til Årets unge jazztalent av Den internasjonale jazzfestivalorganisasjonen og har en rekke internasjonale festivaljobber denne sommeren. Moldejazz-konserten bekreftet at kåringen var vel begrunnet, etter mange år som «ung og lovende» er Mathias Eick så åpenbart klar for både lederjobb og internasjonale oppgaver med sitt eget band.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer