Kjempesuksess

Mathias Eick triumferte i Molde.

MOLDE (Dagbladet.no): Trompetisten Mathias Eick (28) ledet sin for anledningen utvidede kvartett til kjempesuksess under Moldejazz onsdag kveld.

Svenske Mathias Ståhl supplerte pianist Jon Balke, elbassist Nikolai Eilertsen og trommeslager Audun Kleive i Eicks ferske band, og utvidet både klangbilde og ensembleuttrykk på en fint tilpasset måte med sin vibrafon og marimba.

Repertoaret besto av Eick-komposisjoner, samtlige av dem med klar melodisk idé og egenart, og spesielt Jon Balke og lederen selv skinte med stor solistisk kraft i framføringen.

Eicks tone er vakker og hel, han spiller (og komponerer) med sikker sans for dynamisk variasjon og bidro sterkt til at konserten ble en både utfordrende, tilgjengelig og begeistrende opplevelse for en sal som ikke kunne få nok.

Den mangfoldige musikeren (Jaga Jazzist, Motif, Thomas Dybdahls band, etc.) ble tidligere i år kåret til Årets unge jazztalent av Den internasjonale jazzfestivalorganisasjonen og har en rekke internasjonale festivaljobber denne sommeren. Moldejazz-konserten bekreftet at kåringen var vel begrunnet, etter mange år som «ung og lovende» er Mathias Eick så åpenbart klar for både lederjobb og internasjonale oppgaver med sitt eget band.

LES OGSÅ:

OVERBEVISTE: Mathias Eick Quartet - med Mathias Ståhl - overbeviste stort i Kulturhuset. Foto: LARS EIVIND BONES
OVERBEVISTE: Mathias Eick Quartet - med Mathias Ståhl - overbeviste stort i Kulturhuset. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
EUFORISKE: Publikum lot seg villig trollbinde.