Kjendis-band på kjendisfest

Petter Stordalens kjendis- og OL-fest nådde toppen da Kurt Nilsen ble beordret til å spille bass, Venke Knutson til å spille gitar, Jan Fredrik Karlsen til å traktere trommene - og kompanjong Jon Erik Brøndmo måtte synge.

SAUZE L\'OLX (Dagbladet): - Dette er en one night only. Dette er eksklusivt. Jeg garanterer at dere aldri får se meg gjøre noe sånt igjen, hylte Kurt\'n til Dagbladet etter å ha spontan-basset seg gjennom «Knocking on Heaven\'s Door» og «Mustang Sally» til applaus og jubelrop.

- Men det aller artigste var at de klarte å dra Jan Fredrik utpå. Det skal så utrolig mye til før han gjør noe sånt, slo Kurt fast etter å ha sett manageren sin hamre seg gjennom låtene like ivrig som dokka med stikkene i Muppet Show.

Spetalen og Scheie
Grand Besson Hotel i fjellsidene av OL-Italia har sannsynligvis aldri huset et større kjendisbeite enn de 2-300 gjestene som kom til Petter Stordalens festaften - ordnet av partyfisker Odd Sørlie - i går kveld. Selv om det skal innrømmes at langt de fleste var norske.

For selv om ikke kronprinsen kunne komme på grunn av en middag med skøytelandslaget, og selv om Kjell Inge Røkke var opptatt med en middag i Torino, og selv om Luc Alphand ikke fikk lov av kona, og Alberto Tomba måtte hjem til Bologna en tur - så var det et imponerende oppmøte i fjellandsbyen der OL-øvelsene i freestyle foregår.

Her samtalte Arne Scheie med Øystein Stray Spetalen - formodentlig om fotball. Her vartet Tom Stiansen opp for Ole Kr. Furuseth. Her ruslet Kjetil Andre Aamodt rundt, under to døgn før han skal forsøke å erobre OL-gull i Super-G. Her ruslet fire Playmate-modeller rundt og gjorde seg lekre. Og her stod Odd Sørlie, Jon Erik Brøndmo og Petter Stordalen i døtra og tok imot. Ole Robert Reitan og Jan Fredrik Karlsen stod og køddet med hverandre:

- Jeg har vært Idol-dommer for Ole Robert i brorens 30-årsdag. Han var dritnervøs! fortalte Jan Fredrik.

- Men jeg klarte meg bra, sa Ole Robert, som er en habil vokalist.

Alpinrenn

STUNT-BANDET: Ingen visste om det, men alle måtte på scenen og spille sammen. Jan Fredrik Karlsen (bak) på trommer, Kurt Nilsen på bass, Venke Knutson på gitar og Jon Erik Brøndmo på vokal. Det lød ikke så verst. Foto: Hans Arne Vedlog
STUNT-BANDET: Ingen visste om det, men alle måtte på scenen og spille sammen. Jan Fredrik Karlsen (bak) på trommer, Kurt Nilsen på bass, Venke Knutson på gitar og Jon Erik Brøndmo på vokal. Det lød ikke så verst. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Kurt Nilsen var - sammen med artistkollega Venke Knutson - fløyet inn som trekkplaster sammen med sin manager Jan Fredrik Karlsen.

Kurt sang to låter, «Sing me the Song» og «Just a Minute», før han kompet Venke med gitar på låta «Just a Minute» - før de to avsluttet med duetten sin, «Stars go Blue». Da gikk strømmen, for sikkerhets skyld. Så de måtte gjøre den to ganger. Applausen ble ikke noe mindre av den grunn.

- Vi har vært her i noen dager og koset oss. Kjørt slalåm og bare hatt det gøy. I dag har vi dessuten deltatt i Petter Stordalens alpinrenn, fortalte Kurt.

- Hvordan gikk det?

- Jeg gjorde en elendig første omgang, trynet noe jævlig og kom inn på 1.03. I andre omgang kjørte jeg i mål på 33 sekunder. Med andre ord en forbedring på et halv minutt, og bare sju sekunder bak verdensmester Tom Stiansen. Men sammenlagt ble det 15. og sisteplass.

Jan Fredrik på telemarkski la beslag på 14. plassen, mens Venke Knutson var cheerleader.

- Mora mi veit jeg drikker

- Denne festen har jeg planlagt og gledet meg til lenge, sa Petter Stordalen til Dagbladet, men en øl i handa og et happy uttrykk i ansiktet.

- Bare ta bilder. Jeg driter i det. Mora mi veit at jeg drikker uansett, sa Petter, som tok en respektabel femteplass i sitt eget renn - bak Tom Stiansen (som har vært hans alpinlærer gjennom hele OL-uka), Odd Sørlie og sin egen finansdirektør (nå administrerende direktør for holdingselskapet bak Choice-hotellene) Jon Erik Brøndmo.

Det var som straff for nederlaget i sporet at Stordalen tvang partneren sin opp på scenen. Men Brøndmo gjorde det respektabelt som vokalist, han.

Idé fra Lillehammer

Det var under Lillehammer-OL i 1994 at Petter Stordalen fikk ideen til å lage en OL-fest. Da var Choice-kjedens første Quality-hotell vertskap for en del begivenheter under lekene.

- Men vi fikk det ikke til før i USA for fire år siden. Nå skal det bli en fast tradisjon, slo Petter Stordalen fast seint i går kveld.

Det er neppe grunn til å tro at kuvertprisen lå på under tusenlappen per gjest, og med 250 gjester sved nok Petter Stordalen av minst en kvart million kroner på kjendisfesten.

LANGT BLIKK: Alpinist Aksel Lund Svindal ser langt etter - ja, si det - hos årets playmate i 2002, Tina Jordan.
SPESIELL OL-FEST: Det ble en OL-fest litt utenom da vanlige da Petter Stordalen holdt fest i Sauze l\'Olx i går kveld. Her tar han imot Kjetil Andre Aamodt, som i morgen kjører for OL-gull litt lenger ned i fjellsiden. - Jeg måtte jo komme. Petter sponser meg jo, sa Kjetil, som la til at han ikke ville stilt i Super-G hvis han ikke trodde han kan vinne.
MODELLENE: Fra USA kom fra høyre Kasie Head (Miss Oklahoma 2002), Tina Jordan (Playmate 2002 og eks-kjæreste med Hugh Hefner), Ashlee Smith (Miss International Hawaii Tropic) og Carrie Stroup (Miss Budweisser 2006).
OL-PARTY: Petter Stordalen inviterte 2-300 gjester til fest i de italienske OL-alpene i går kveld, og hadde fløyet Kurt Nilsen og Venke Knutson inn fra Norge.
IDOL-PRAT: Her forteller Jan Fredrik Karlsen om den gangen han var leid inn som Idol-dommer og blant annet skulle vurdere Ole Robert Reitan (t.h.).
FOTBALLPRAT: Vi tror at de konverserte om fotball. Hva ellers skulle Øystein Stray Spetalen og Arne Scheie ha til felles?