SPILLER I OSLO: 15. juni kommer David Guetta til Norge. Da han spilte i Oslo sist, i 2010, spilte han for et utsolgt Oslo Spektrum. Foto: Stella Pictures
SPILLER I OSLO: 15. juni kommer David Guetta til Norge. Da han spilte i Oslo sist, i 2010, spilte han for et utsolgt Oslo Spektrum. Foto: Stella PicturesVis mer

Kjendis-dj David Guetta kommer til Norge

Spiller 15. juni på Valhall.

(Dagbladet): Det er bare å løfte dance-armen og hoppe og ned.

Kjendis-dj David Guetta (44) ringer sommeren inn 15. juni på Valhall Arena.

Trekkplaster Den franske dj'en har solgt over tre millioner album og 15 millioner singler.

Så langt i karrieren har han jobbet med blant andre Kid Cudi, Kelly Rowland og Akon, for å nevne noen.

- David Guetta regjerer hitlistene og er et trekkplaster folk reiser langt for å se. Interessen for housesjangeren har eksplodert de siste årene og Guetta skal ha mye av æren for det, sier arrangør Peer Osmundsvaag hos Atomic i en pressemelding.

Konsertarrangøren mener Guetta er god på å lage stemning.

- Taket løftet seg da han besøkte Oslo Spektrum i 2010. Dette blir festen alle må få med seg uansett hva slags musikalske favoritter de har, sier han videre.

Hans ferskeste hit er «Titanium». Han spilte sist i Norge under UKA-festivalen i Trondheim i fjor høst.

Ute på turné I fjor høst slapp franskmannen plata «Nothing but the beat» som gikk til topps på Itunes i land som som Storbritannia, Frankrike, Australia og Tyskland. På albumet har han jobbet med flere store artister som Snoop Dogg og Flo-Rida.

Før han kommer til Norge er han innom flere land verden over.

- Vi har jobbet lenge for å få han tilbake, men han er uten tvil blant de mest etterspurte artistene i verden om dagen og det har ikke vært lett å finne en dato til Norge. Han er ikke bare verdens største dj, han er utvilsomt en av verdens største popstjerner også, forteller Osmundsvaag.

Det var låta «Love is gone» med Chris Willis som fikk verden til å legge merke til Guetta i 2007. Utover dj-jobbinga har han også slått seg opp som produsent. Rihanna, Madonna og Fergie er blant stjernene han har jobbet med.

Guetta vant en Grammy for beste miks for låta «When love takes over» med Kelly Rowland i 2010.