Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjendis-hjelp til Kosovo

Espen Lind, Morten Harket og andre norske kjendis-artister stilte i kveld opp i TV 2 for å gi sitt bidrag til støtte for flyktningene fra Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pengene som samles inn under aksjonen, går til Røde Kors' arbeid på Balkan.

- Folk kan gjøre noe på forskjellig vis. Jeg kan gjøre dette, sa Morten Harket. Han hadde sammen med Espen Lind valgt å framføre «Halleluja» av Leonard Cohen.

- Det er en låt som er preget av ettertanke, nærmest en sakral låt, sa Harket.

Grand Prix-vinner Stig van Eijk (17) sang Bob Dylan-sangen «To make you feel my love».

- Jeg føler at det er veldig viktig å være med. Å gi mitt bidrag kan kanskje være med på å hjelpe på innsamlingen, sa Stig van Eijk (17) til NTB.

Innsamlingen

Mellom 20.000 og 25.000 bøssebærere var i dag i aksjon for å samle inn penger til de hundretusenvis av krigsofrene på Balkan.

Før programmet startet, var det kommet inn over 14 millioner kroner, samt en rekke gaver fra forskjellige bedrifter og organisasjoner.

- Dette er i beste forstand en nasjonal dugnad. Vi står overfor den største humanitære katastrofe i Europa etter 2. verdenskrig, sa generalsekretær Sven Mollekleiv i Røde Kors.

Han garanterte at pengene ville bli godt utnyttet. De vil blant annet gå til ambulanser, vannforsyning, vannrense-anlegg og oppsporing av flyktninger som er kommet fra hverandre.

(NTB)

Grand Prix-vinner Stig van Eijk (17) sang Bob Dylan-sangen «To make you feel my love».