Kjendis-kutt

Ingen blir spart for NRKs sparekniv Hilde Hummelvoll og Petter Nome må kutte i sitt fredagsshow «Åpent Hus». NRK-kassa er tom, og Førde svinger sparekniven over både sport og underholdning. Dessuten vil han at du skal betale mer i lisens.

Betal mer, få mindre. Slik er kringkastingssjefens melding til NRK-seerne.

I neste uke får underholdningssjef Tordis Aavatsmark og de andre avdelingssjefene i NRK vite hvor mye de må spare resten av året for å unngå formidable 80 millioner i underskudd ved årsslutt.

Spar mer

Og allerede nå er det klart at NRK-kjendisene får smake sparingens bitre medisin.

«Åpent Hus» med Hilde Hummelvoll og Petter Nome må redusere ambisjonsnivået for sitt familieshow til høsten.

- Vi skal beholde de største kjendisene, men de må være med på å spare penger. Det er selvsagt ikke populært å gi slike beskjeder, men jeg synes de har tatt det sporty, sier programsjef for TV-underholdningen Tordis Aavatsmark til Dagbladet.

Romslig for Nome

- Innsparingen skjedde så pass tidlig i prosessen at det ikke får noen direkte følger for programmene, sier programleder Petter Nome.

- Vi tilpasset oss de rammene vi fikk, og de var egentlig ganske romslige, fortsetter han.

Tore på sporet

- Det spørs nok om jeg er like populær etter neste ukes møte, når jeg forteller medarbeiderne at de må kutte ytterligere, sier underholdningssjef Aavatsmark.

- Vi var allerede i full gang med å kutte i budsjettene for høstprogrammene. Når det gjelder de store helgesatsingene, gjelder det «Tore på Sporet» med Tore Strømøy på lørdager, «Åpent Hus» fra kl 20.00- 21.00 på fredager og Fredrik Skavlans «Først og sist», fortsetter Aavatsmark.

- Vi forsøker å skjerme helgesatsingene. Men også disse må være med på sparingen, og de fleste serier vil få reduksjon i sitt budsjett. Hvor mye, vet jeg ikke ennå.

Mens TV2 forventer et overskudd på 275 millioner kroner i år, varsler Einar Førde 80 millioner i minus dersom ikke det kuttes i alle ledd. Opptil 80 stillinger skal kuttes.

Over helga vil økonomidirektør Kjersti Nordtvedt og Einar Førde legge fram de røde tallene.

NRK ønsker at kringkastingsavgiften økes med 100 kroner neste år. Den allerede utskjelte lisensen vil da koste seerne over 1690 kroner i året, hvis Stortinget etterkommer Førdes bønn om mer penger.

KUTT: Petter Nome og Hilde Hummelvold må forberede seg på å gå på spareBluss. TV-paret arbeider nå med høstens fredagsshow.