Kjendis-Norges motefest

Les hvem som var der og hva de hadde på seg

(Dagbladet.no): Vi ble bedt i et kjendisparty. Eller rettere sagt - når Oslo Fashion Week rundes av med storslått motefest på fasjonable Grand hotel, da inviterer man seg selv. Her er det snakk om å se og bli sett. Den som måtte tro at moteuka var over med siste visning fredag, tok feil. Entreen på Grand fungerte som en eneste stor catwalk lørdag kveld.

- Fashionable people arrive fashionably late, forklarer en av festarrangørene en småurolig presse.

Klokka nærmer seg 23.00 og dørene har forlengst åpnet- mens kjente ansikter så langt har uteblitt. Noen har hørt rykter om at ikke en gang Pia Haraldsen har tenkt å vise seg her i kveld- og hva kan man da håpe på? Se og hørs utsendte journalist, forteller at hun helst ville sett at et nytt kjendis-par ankom sammen.

Det ville vært topp stoff.

Kjærestepar

Med ett er Kathrine Sørland med foloveden der. Etter henne ankommer kjendis-Norge som perler på en snor. En litt sky Kathrine haster forbi mot garderoben. Mens kjæresten, Andreas Holck, spøkefullt klager over hvor treige jenter er, henger frøken Sørland av seg både yttertøy og skyhet for så å posere medievant foran kameraene.

- Jeg har en «bad hair- day» i dag  og valgte derfor å bruke denne hatten fra Kookai, forteller Norges kanskje mest mest ettertraktede modell.

Resten av antrekket er sammensatt av diverse merker: bukser fra Miss Sixty, vest fra Hennes og Mauritz, og sorte støvletter fra Milano.

TV-modeller:Disse jentene har tydelig posert før. Når mote-Norge samles til fest er Frøydis(t.h), Kristine og Sandra fra TV3s «Top Model» selvskrevent oppmøte. Foto: Eirik Urke
TV-modeller:Disse jentene har tydelig posert før. Når mote-Norge samles til fest er Frøydis(t.h), Kristine og Sandra fra TV3s «Top Model» selvskrevent oppmøte. Foto: Eirik Urke Vis mer

Barbro Fagerbakk er mer usikker på opphavet til sine lavhælte sølvsko. TV2-programlederen løfter på foten og kikker ned.

- Fornarina- de er fra Fornarina. Kjolen er fra Designers remix og nyinnkjøpt i går, forteller Fagerbakk.

Barbro har allerede vært på Grand en god stund når Dagbladet.no prater med henne. Sammen med rundt 60 venner, har hun nemlig holdt 30-årsparty her for kjæresten, Moods of Norway-designeren Simen Staalnacke. De to har vært sammen i fire måneder, og Barbro forteller at hun er veldig forelsket.

Staalnacke selv er i fullt firsprang denne kvelden, og man rekker så vidt å se en grønn-kledt skygge med hatt fare opp trappen mot festlokalet.

Bling, bling

Vel innenfor dørene hersker det ingen tvil:

når mote-Norge samles til fest, skal det gjøres på ordentlig. Discokuler pryder taket i sær kontrast til de overdådige lysekronene. På dansegulvet rockes det til toner av Gwen Stefani. Til og med DJ-en er fancy her inne. Kledt i rødt fra topp til tå, med groovy solbriller og tunge hiphop-juveler rundt halsen.

Ingen kameraer er tillatt inne i festlokalet. Kjendisene skal kunne kose seg og slappe av i ly fra blitzlysene. Rundt omkring står folk i mindre grupper rundt cocktailbordene. Om de prater avansert, vites ikke. Musikken er altfor høy til å kunne høre noe som helst.

I den roligste av de tre bråkete salene finner vi tre modell-venninner fra TV3s reality-serie «Top Models». Frøydis Elvenes, Kristine Øverby og Sandra Otteraaen er i lystig humør.

- Dette er kjempegøy. Litt stivt, men gøy, fastslår en sprudlende Kristine.

De tre har alle gått visninger gjennom hele moteuka, og i kveld tar de seg en velfortjent fest.

I motsetning til programleder Kathrine Sørland med venninner, dropper disse tre champagne og sukkertøyrosa sugerør-drinker . Her er det grønne ølflasker som gjelder.

- Halloo, vi er en bergenser, en nordlending og ei fra Aurskogen. Ser det ut som vi drikker fisefine drinker, spør TV-modellene fnisende.

Idol-trio

Straks dukker det opp flere eks-realitystjerner som har pyntet seg til motefest denne lørdagskvelden. Et fordums idol-trekløver bestående av Trung Toan Tong, David Bakke og Thomas Frantzen er virkelig i slaget. David deler gledelig opphavet til sitt særegne antrekk.

- Skjorta er kjøpt i Milano. Den er bare såå hærlig, kjenn på det stoffet! Beltet er fra MPH på Byporten og slipset er også kjøpt her i Oslo, meddeler David.

En av kompisene påstår imidlertid hardnakket at David lyver:

Det flotte hvitmønstrede slipset er slett ikke kjøpt i hovedstaden, men på en brukthandel på Lesja, påstår han.

- Dessuten må dere snart få avslørt at David er Diana Ross` ukjente sønn, ha, ha, ha.

Idol-guttene holder på å le seg skakke.

Bedre sent enn..

Nede i gangen står garderobe-vakt Laila Eckmann og viser gjestene hvor de kan henge av seg. Lokalet er mer enn oppfylt, men stadig ankommer nye feststemte mennesker. Laila har jobbet i serveringsbransjen i over 40 år, og har vært vitne til mangt et kjendis-party. Mote-festen er mer fargerik enn det hun vanligvis ser.

- Folk er så hyggelige så. Disse her oppfører seg veldig fint til å være ungdom. Jeg har inntrykk av at moter kommer igjen, bare se dere rundt: De fleste går jo kledt slik jeg selv gjorde på 70-tallet, mener Laila.

Egentlig er hun ikke så opptatt av kjendiseri.

- Jeg kjenner ikke igjen noen av dem, jeg. Bare Stoltenberg - og han er jo ikke her i kveld.

Statsministeren uteble riktignok fra kjendisfesten på Grand denne lørdagskvelden. Men:

En god time etter midnatt- akkurat i det Dagbladet.no takker for seg- rekker vi å registrere at kulturminister Trond Giske (Ap) har tatt saken i egne hender. Ved personlig oppmøte sørger han for at også regjeringen er representert under mote- Norges elitefest.

- Fashionable people arrive fashionably late,

sa arrangøren.

Eks-Idol: Det er en stund siden de var på TV, men David, Trung og Thomas hadde ikke glemt hvordan "dress to impress".
Suprise party:En stormforelsket Barbro Faberbakk arrangerte 30-årsfest på Grand for kjæresten,før selveste mote-festen.
CASUAL:Henriette Lien stresset på motefest etter levering av barn, og kunne meddele at hun ikke var i "stæsjehumør i kveld" . Valget falt på jeans og sorte støvletter.
Bad hair day: Det var en grunn til Kathrine Sørland hadde på seg Kookai-hatt... Og forloveden,Andreas Holck, hadde på nye bukser fra B2.
Tidlig ute:Lars Bohinen kom sammen med vennene Renee Selsø og Synnøve Angell. "Ingenting", svarte Bohinen på spørsmål om hvor mye tid han hadde brukt på å kle seg.