Y-blokka

Kjendis-opprop mot riving

En rekke artister og kjentfolk deltok torsdag kveld i en stor protestkonsert foran Y-blokka i Oslo som regjeringen har vedtatt revet.

SANG MOT RIVING: Artist Lars Lillo-Stenberg var blant dem som møtte opp for å protestere mot rivingen av Y-blokka. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
SANG MOT RIVING: Artist Lars Lillo-Stenberg var blant dem som møtte opp for å protestere mot rivingen av Y-blokka. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En rekke artister og kjentfolk deltok torsdag kveld i en stor protestkonsert foran Y-blokka i Oslo som regjeringen har vedtatt revet.

Blant dem som deltok var Lars Lillo-Stenberg, Ravi, Elvira Nikolaisen, Stein Torleif Bjella & Kjartan Kristiansen, Brenn og Valentinerne. Tidligere kulturminister Åse Kleveland og tidligere miljøminister Ola Elvestuen stilte også opp.

Arrangørene håper regjeringen vil snu i saken, og viser til at det nytter å protestere. Bryggen i Bergen, Bakklandet i Trondheim, Kirkeristen i Oslo ble reddet i siste liten av demonstranter.

«Den elegante Y-blokka og det inviterende byrommet den skaper tilhører folket og framtidige generasjoner. Bygningene er nok regjeringens eiendom, men minnene og den kollektive hukommelsen tilhører folket», heter det blant annet i en uttalelse fra arrangøren.

Går til søksmål

Støtteaksjonen for bevaring av Y-blokka går til søksmål mot staten for å stoppe rivingen av blokka i Regjeringskvartalet i Oslo. Blant deltakerne i støtteaksjonen er Norske arkitekters landsforbund, Fortidsminneforeningen og Oslo Arkitektforening, skriver NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer