Y-blokka

Kjendis-opprop mot riving

En rekke artister og kjentfolk deltok torsdag kveld i en stor protestkonsert foran Y-blokka i Oslo som regjeringen har vedtatt revet.

SANG MOT RIVING: Artist Lars Lillo-Stenberg var blant dem som møtte opp for å protestere mot rivingen av Y-blokka. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
SANG MOT RIVING: Artist Lars Lillo-Stenberg var blant dem som møtte opp for å protestere mot rivingen av Y-blokka. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En rekke artister og kjentfolk deltok torsdag kveld i en stor protestkonsert foran Y-blokka i Oslo som regjeringen har vedtatt revet.

Blant dem som deltok var Lars Lillo-Stenberg, Ravi, Elvira Nikolaisen, Stein Torleif Bjella & Kjartan Kristiansen, Brenn og Valentinerne. Tidligere kulturminister Åse Kleveland og tidligere miljøminister Ola Elvestuen stilte også opp.

Arrangørene håper regjeringen vil snu i saken, og viser til at det nytter å protestere. Bryggen i Bergen, Bakklandet i Trondheim, Kirkeristen i Oslo ble reddet i siste liten av demonstranter.

«Den elegante Y-blokka og det inviterende byrommet den skaper tilhører folket og framtidige generasjoner. Bygningene er nok regjeringens eiendom, men minnene og den kollektive hukommelsen tilhører folket», heter det blant annet i en uttalelse fra arrangøren.

Går til søksmål

Støtteaksjonen for bevaring av Y-blokka går til søksmål mot staten for å stoppe rivingen av blokka i Regjeringskvartalet i Oslo. Blant deltakerne i støtteaksjonen er Norske arkitekters landsforbund, Fortidsminneforeningen og Oslo Arkitektforening, skriver NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.