Kjendis-slag på Robinson-øya

En diva, en politiker, en såpestjerne, en eks-bokser og en komiker. Dette er gjengen som skal forsvare Norges farger i Kjendis-Robinson.

- Det er kanskje ikke toalett der?

Som en av fem norske deltakere i «Robinson VIP» har politiker Jan Simonsen begynt å pakke sekken. Tirsdag går turen til Malaysia, og den «øde» øya deltakerne skal bo på i tre uker.

De får bare lov å ta med seg noen få kilo bagasje, og Simonsen har valgt å tenke praktisk. Det første som pakkes ned er toalettpapir og tannbørste.

«Robinson VIP»

Tre lag fra Norge, Sverige og Danmark skal plasseres på en øy i Malaysia i tre uker.

Deltakerne har lov til å ha med begrenset med bagasje og hjelpemidler.

Til å begynne med spiller de på landslag, deretter blir konkurransen individuell.

Det vil være konkurranser og øyråd der deltakere blir stemt hjem som ved «vanlige» Robinsonekspedisjoner.

Hvert land har en programleder, Christer Falck for Norge og Robert Aschberg for Sverige. Den danske programlederen er ikke bekjentgjort.

Det er foreløpig hemmelig hva førstepremien er, men TV3 lover at vinneren blir rikelig belønnet.

Den internasjonale versjonen av programmet het «I'm A Celebrity, Get Me Out Of Here». Der var blant andre popstjerna Peter Andre og puppemodellen Jordan med.

Intimservietter

- Og så fant jeg noe i butikken, det er vel kanskje mest for damene da, men det kan sikkert komme godt med.

Simonsen holder fornøyd fram en pakke intimservietter for underlivet.

- Kanskje jeg kan bytte dem bort mot noen sigaretter fra Jannicke, humrer han.

Janne Rønningen har satset på det sosiale, og pakker med seg en badeball. Hun erklærer seg selv som stor «Robinson»-fan, og innrømmer at hun faktisk har lekt med tanken om å melde seg på tidligere.

- Jeg så alle programmene av den første runden og hadde egen «Robinson»-klubb. Nå begynner jeg å lure på hva jeg egentlig har å gjøre på den øya. Jeg er fysisk svak og har relativt lav IQ, egentlig. Men jeg kan bidra meg godt humør og omsorg, sier Rønningen.

Det eneste hun er litt redd for, er at ingen av de andre deltakerne skal like henne.

- Jeg var blodfan av Gry Jannicke Jarlum da jeg var yngre. Og jeg har intervjua Jan Simonsen. Det blir spennende å se hva Ole Klemetsen kan utenom å sloss. Og om Lene Elise er som «Alex» i «Hotel Cæsar» eller ikke, sier Rønnningen forventningsfult.

På slanker'n

- Ikke skjønner jeg hvorfor de vil ha med en halvfeit 50-åring totalt uten trening og praktiske anlegg, men jeg ser på dette som en vinn-vinn situasjon, sier politiker Jan Simonsen til Dagbladet.

Han avslører at taktikken hans innebærer en snorkeplan som går ut på å holde de andre deltakerne våkne om nettene.

- Dessuten satser jeg på at det blir en god slankekur å gå uten mat i tre uker, jeg kommer til å komme hjem som et slankere og penere menneske, ler Simonsen.

Eks-bokseren Ole Klemetsen er også begeistret over muligheten til å gå ned noen kilo. Dessuten ser han fram til å møte ville dyr.

- Jeg elsker ville dyr! Håper noen av jentene der nede kan vise seg å være av den arten, jeg er jo singel nå, sier Klemetsen.

Han tror han har et konkurransemessig fortrinn ved å være i god fysisk form, og at han som idrettsmann vil kunne nå langt med vinnerinstinktet sitt.

- Men dette er også en lagsport, jeg spiller for Norge nå, sier Klemetsen.

Kameravant

«Hotel Cæsar»-stjernen Lene Elise Bergum tror det blir utfordrende å leve på en «øde» øy i tre uker.

- Jeg som aldri har vært på backpacking engang! Ideen om å pushe meg selv litt gjorde meg gira på å bli med, sier Bergum.

Hun tror det er en fordel at de fleste deltakerne vet hvordan de skal forholde seg til et kamera, men ser ikke bort fra at det kan oppstå utventede situasjoner.

- Når jeg ikke får mat og har lavt blodsukker, kan jeg bli skikkelig sinna. Da kan det blir mye bra tv, tror hun.

På tv i 2005

På tross av at innspillingen starter allerede neste uke, går det lang tid før tv-seerne kan følge med på kjendisenes kamp mot naturen. Serien skal ikke sendes på TV3 før i første halvdel av 2005.

- I høst satser vi på siste runde av den vanlige «Robinsonekspedisjonen», forklarer informasjonssjef Glenn Støldal i TV3. - Hvordan vi skal holde dette hemmelig så lenge er jeg faktisk ikke helt sikker på, men det skal vi finne en løsning på sammen med de andre arrangørkanalene, sier han.

KJENDISER: Jan Simonsen (øverst t.h.), Lise Elise Bergum, Jannicke Jarlum, Ole Klemetsen og Janne Rønningen er stjernelaget som skal befolke Robinson-øya.