Kjendis-smell for Thompson

Johnny Depp sponser kanonen som i kveld skyter opp Gonzo-kongens aske.

(Dagbladet.no): 250 venner og familiemedlemmer er ventet til den svært originale minnestunden for Hunter S. Thompson. Gonzo-journalisten og forfatteren av «Frykt og avsky i Las Vegas» ville at de skulle skyte aska hans ut av en kanon seks måneder etter at han skøyt seg.

- Det blir den største feiringa som skjer på planeten. Det største du kan forestille deg, sier Hunter-venn Matt Moseley til BBC.

Feirer med whiskey

Johnny Depp, Sean Penn og Lyle Lovett er noen av kjendisene som har tatt turen til Owl Farm i Aspen der legenden levde og døde. En 45 meter høy kanon står klar til å skyte aska utover det naturskjønne området. På toppen er en knyttneve med to tomler - symbolet for Hunters elleville subjektive gonzo-journalistikk. Moseley lover at smellet kommer til å bli vanvittig høyt.

- Etterpå skal dere minnes meg med lyden av is som klinker i whiskey, instruerte 67-åringen før han tok livet sitt.

Det ønsket kommer til å bli etterfulgt på arrangementet som er stengt for offentligheten.

Depp sponser

Tilreisende fans og Aspen-folk har allerede startet feiringen. Spontan-arrangerte opplesninger og musikkinnslag har preget fjellbyen de siste dagene. Seinere vil det bli arrangert en offisiell minnemarkering som blir åpen for alle.

FEST PÅ FARMEN: Thomsons Owl Farm utenfor Aspen er vertsted for det som loves å bli planetens beste fest i kveld. I dag ankom fyrverkeriladningene som har Hunters aske forseglet inni seg. Foto: SCANPIX/AP
FEST PÅ FARMEN: Thomsons Owl Farm utenfor Aspen er vertsted for det som loves å bli planetens beste fest i kveld. I dag ankom fyrverkeriladningene som har Hunters aske forseglet inni seg. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Det er Johnny Depp, som spilte Thompson i suksessfilmen «Frykt og avsky i Las Vegas», som står bak helgas festligheter. Han har hyret et eventbyrå fra Beverly Hills til å skape et uforglemmelig farvel, og har selv betalt for kanonen.

- Vi snakket flere ganger om kanonen som han designet. Alt jeg gjør nå er å sørge for at han får sitt siste ønske oppfylt. Jeg vil sendte vekk kompisen min slik han ville selv, sa Depp til AP forrige måned.

<B>DET SISTE ØNSKET: Ved flere anledninger sa Gonzo-legenden at han ville ha asken sin spredd med kanon. Hele sitt liv elsket han høye smell.
<B>MINNER EKTEMANNEN: Anita Thompson (32) leser en Hunter-passasje på kjøkkenet i hjemmet deres tidligere denne uka. Det var der han skrev og holdt hoff, og der han skjøt seg selv 20. februar mens Anita var i andre enden av telefonen.
<B>FARVEL OG FEIRING: Johnny Depp ble kompis med Hunter S. Thompson under reseach til «Frykt og avsky i Las Vegas».