Kjendisadvokat vil ha «Holmgang» av lufta

- Stenstrøm driver rå populisme mot muslimer, sier Abid Raja.

Advokat Abid Raja anklager TV 2s debattprogram Holmgang og programleder Oddvar Stenstrøm for å drive med «rå populisme» mot muslimer generelt.

I et innlegg i Aftenposten mandag reagerer advokat Abid Raja kraftig på flere formuleringer i Holmgang som ble sendt sist onsdag. Seerne ble blant annet oppfordret til å ringe inn og svare på spørsmålet «er radikale muslimer en trussel mot vestlige verdier?», mens programleder Oddvar Stenstrøm skal ha sagt at «store deler av verden ble satt i brann grunnet karikaturtegningene» av profeten Muhammed.

– Oddvar Stenstrøm må av skjermen, konkluderer Raja, som mener programlederens «dannede fremferd» er med på å gi Holmgang et uriktig inntrykk av seriøsitet.

Dette er ikke første gang Raja har bedt TV 2 kvitte seg med Holmgang. I november 2004 skrev han et åpent brev til kanalsjef Kåre Valebrokk etter en seerundersøkelse der 97 prosent av innringerne mente at muslimer generelt er en trussel mot Vestens verdier.

Valebrokk svarte ikke på Rajas utspill, men nå håper advokaten at påtroppende TV 2-sjef Alf Hildrum vil fjerne Stenstrøm og Holmgang fra skjermen for godt.

(NTB)

Diskusjonen er stengt fordi flere personer ikke klarte å holde seg innenfor rammene for god debattskikk.

- RÅ POPULISME: Advokat Abid Raja mener Oddvar Stenstrøm bør tas av lufta. Foto: TV2
- RÅ POPULISME: Advokat Abid Raja mener Oddvar Stenstrøm bør tas av lufta. Foto: TV2 Vis mer
<B>ENGASJERT:</B> Raja mener den nye TV2-sjefen nå bør konfronteres med det han men er er uholdbare holdninger overfor muslimer i kanalens mest populære debattprogram.