Kjendisaksjon mot dyr i sirkus

Ane Dahl Torp, Mari Vestby og Lise Myhre er tre av et knippe norske kjendiser som vil stoppe bruk av elefanter og eksotiske dyr på sirkus. Elefantminister Lars Sponheim kan sette en stopper for slike dyr allerede neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ane Dahl Torp, Mari Vestby og Lise Myhre er tre av et knippe norske kjendiser som vil stoppe bruk av elefanter og eksotiske dyr på sirkus. Elefantminister Lars Sponheim kan sette en stopper for slike dyr allerede neste år.

I går presenterte dyrevernorganisasjonene Noah og Animal Defenders International (ASI) filmen og rapporten «Tvunget til å underholde». De to organisasjonene hevder med denne dokumentasjonen å ha bevis for at mislighold og mishandling av dyr i sirkus foregår hele tida og i hele verden. Også i Norge.

Kjendiser som Mari Vestbø fra Idol, skuespillerne Ane Dahl Torp og Karl Sundby og Nemi-skaper Lise Myhre er blant støttespillerne for aksjonen.

-  Sjokkerende

-  Det var utrolig sjokkerende bilder. Jeg tror ikke mange i Norge er klar over hva som skjer bak sirkusfasaden, sa Mari Vestbø etter at hun hadde sett filmen.

-  Som artist er jeg vant til å opptre for underholdningens skyld. Men dette handler jo ikke om underholdning i det hele tatt, sier Idol-stjernen - som for øvrig bar T-skjorte med innskriften «Save the planet - kill yourself».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.