Kjendisboksing

Tonya Harding i nevekamp mot Paula Jones er nyeste skudd på realitystammen i USA.

Realitybølgen ruller videre over norske og amerikanske skjermer, men akkurat da du trodde du hadde sett det meste kommer amerikanerne opp med et splitter nytt konsept: Kjendisboksing.

Kanskje sliter amerikanerne med seertall à la «Kråkeslottet» og føler seg tvunget til å overgå «Temptation Island»? Hvem vet, men at kjendisboksinga kommer til å slå an hersker det liten tvil om.

Først ut er Paula Jones mot Tonya Harding.

For de av dere med ung alder eller dårlig hukommelse er Paula Jones kvinnen som først anklaget president Bill Clinton for sextrakassering, og var med på å overtale Monica Lewinsky til å stå fram med forholdet sitt til Clinton. Jones fikk 7 millioner i erstatning av Clinton.

Tonya Harding er kjent som Lillehammervenn og kunstløperske. I et skarpt øyeblikk kom hun og ektemannen på at den beste måten å få OL-billett til lekene på Lillehammer var å skamslå den hardeste konkurrenten sin i USA, Nancy Kerrigan. Det gjorde ektemannen, og sirkuset rundt Harding var i gang.

Hun mislyktes i finalen på Lillehammer, men fikk gå om igjen da hun gråtkvalt viste fram en skøytelisse som dinglet fra foten. Senere kom også skandalevideoen fra bryllupsnatta. Hennes alltid oppofrende ektemann, da eks-ektemann, solgte den for tyve sølvpenger til pressen. Harding er i tillegg dømt for å ha banket opp en annen kjæreste med en hjulkapsel.

Nå skal kjendisene slå løs på hverandre i tre runder a to minutter. I beste sendetid på tv-kanalen Fox, skriver Ananova.

Kanskje dette konseptet kan bli TV3s store revansje i reality-markedet? Hvem ville vel ikke benket seg foran tv'en for å oppleve søstrene Kirkemo få ut litt aggresjon i 6 minutter, eller hva med politiker-catfighten Valgerd mot Siv?

john.rasmussen@dagbladet.no

HARDTSLÅENDE KVINNER: Både Jones og Harding har vært ute en vinternatt før. Nå skal de møte hverandre i tidenes kjendismatch. MTV-animasjoner i virkeligheten.
I GODT SLAG: Paula Jones og Tonya Harding er i godt humør før boksekampen.