Kjendisdesignere har skapt julekule-farsott

Arne og Carlos' nye strikkebok.

HJEMMESTRIKKET: Carlos Zachrison (t.v.) og Arne Nerjordets nye bok med oppskrifter på hjemmestrikkede julekuler har blitt en salgssuksess. Foto: Ragnar Hartvig / Cappelen Damm
HJEMMESTRIKKET: Carlos Zachrison (t.v.) og Arne Nerjordets nye bok med oppskrifter på hjemmestrikkede julekuler har blitt en salgssuksess. Foto: Ragnar Hartvig / Cappelen Damm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Glem dorullnisser og flettekurver! I år kommer et stort antall norske juletrær til å bli pyntet med hjemmestrikkede julekuler i rotnorske mønstre. Det tyder i alle fall salget av den nye boka til designduoen Arne og Carlos på.

De står bak en av bokhøstens mer overraskende bestselgere: Boka «Julekuler», hvor de har samlet både nye og tradisjonelle strikkeoppskrifter på - nettopp - julekuler.

Denne uka spretter boka inn på 3. plass på boklista, med et foreløpig opplag på 22 000 eksemplarer.

Kos i tiden - At det skulle bli en sånn farsott, hadde vi ikke forutsett, sier Carlos Zachrison til Dagbladet.

Sammen med makkeren Arne har han tidligere designet motekolleksjoner for internasjonale motehus som Comme des Garcons, kleskjeden Urban Outfitters, samt kledd opp Kronprinsesse Mette-Marit. Men nå er stikkordet «kos».

- Dette er en koselig bok om jul. Jul er koselig, strikking er koselig, til sammen skal dette bli noe man kan drive med hjemme på kveldstid og kose seg, sier Zachrison.

- Kos er i tiden?

- Ja, denne typen verdier er det. Dessuten hadde vi lyst til å gjøre design mer tilgjengelig. Du vet, design er jo så utilgjengelig. Folk tror de må ha masse penger eller en viss utdanning for å skjønne det. Her har vi prøvd å gå andre veien, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer