Kjendisekteparet går hver sin vei

Sissel Kyrkjebø og Eddie Skoller har preget norsk kulturliv helt siden de ble et par i 1992.

Det første møtet mellom Sissel og Eddie Skoller fant sted under et TV-show i Göteborg i 1989. Han var programleder, Sissel var gjest. Fascinasjonen var umiddelbar.

Etter flere år med rykter, bekreftet paret i 1992 at de var kjærester. Da hadde Skoller omtalt henne som «en god venn», og han ble i norske medier omtalt som en ikke navngitt «kjæreste».

- Man er jo sjenert for å prate om det aller mest private, om forelskelse, var begrunnelsen til Sissel på hvorfor de hadde holdt forholdet hemmelig.

Ikke problemfritt

21. august 1993 giftet paret seg i Mariakirken i Bergen, med 5-600 tilskuere utenfor.

Bryllupet til kjendisparet gikk derimot ikke helt problemfritt. Soknepresten i Mariakirken, Otto Odland, nektet å vie dem, siden Eddie var fraskilt.

Kollega Gunnar Wik trådte imidlertid til og reddet bryllupet.

- Jeg har sagt ja fordi jeg kjenner Sissel personlig, og fordi jeg føler meg trygg på at det dreier seg om modne mennesker som tar konfliktfylte spørsmål inn over seg på en ordentlig måte, sa Wik for nesten elleve år siden.

Allerede før bryllupet flyttet Sissel inn sammen med Eddie i København. Der har de siden bodd tilbaketrukket. Paret har vernet godt om privatliv sitt.

I februar 1996 fødte Sissel en datter, Ingrid, i parets hjem. I august tre år seinere fikk paret nok ei datter, Sara.

Hadde platepause

I seks år hadde Sissel platepause, men i 2000 kom hun endelig med et comeback. Plata «All Good Things» var ei kommersiell pop-plate på engelsk. Sissel stilte og så med et nytt, sexy image.

Årsaken til den lange pausen? Som hun sa i et intervju med Dagbladet:

- Det tar mye lenger tid å lage ei plate enn å lage et barn.

Etter denne plata har hun gitt ut tre album, det siste i fjor.

Skiva «My Heart» kom ut like før jul og fikk terningkast fem i Dagbladet. «Sissel Kyrkjebø byr seg fram med all sin stemmeprakt på denne plata, der hun nynner og synger seg gjennom den ene silkemyke melodien etter den andre,» skrev Dagbladets anmelder.

Ut på turné

20. april starter Sissels USA-turné i Troy, New York. I midten av mai avsluttes den med to konserter i St. Louis. Hun skal spille 13 konserter i USA.

Dette blir Eddie Skollers tredje skilsmisse. Han giftet seg første gang i 1966, og fikk to døtre med Pia Persson. De ble skilt i 1975, og åtte år seinere giftet han seg med Lisbet Lundquist. De fikk datteren Marie, men ble skilt i 1990.

Inkludert barna Skoller har med Sissel, har han altså fem døtre.