Kjendisene elsker norsk superhelt

Skaperen drømmer om en storfilm med Will Smith i hovedrollen.

BEGEISTRET: Artisten Wyclef Jean fra Haiti var svært begeistret for den norske superhelten «The Urban Legend».
BEGEISTRET: Artisten Wyclef Jean fra Haiti var svært begeistret for den norske superhelten «The Urban Legend». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Wow. Det er utrolig. Litt surrealistisk. Jeg starta veldig enkelt for noen få år siden, og nå har serien min kommet til det høyeste nivået som finnes i bransjen. Jeg føler meg beæret.

Josef Yohannes' (32) tegneserie om «The Urban Legend» kom på norsk for bare et par uker siden. Og i august skal ut på det amerikanske markedet.

Kjendisfavoritt Yohannes tar med seg bladet sitt til messer og arrangementer verden over, og gir bladet sitt til kjente artister og skuespillere.

50 Cent, Wyclef Jean, skuespiller Eric Roberts, komiker Aries Spears, Lou Ferringo, Omer Bhatti og Madcon-Yousef er alle kjendiser som har fått bladet. Og skryten har ikke latt vente på seg.

ERIC ROBERTS: Skuespilleren Eric Roberts ville ikke la Yohannes gå før han hadde gitt ham et signert blad.
ERIC ROBERTS: Skuespilleren Eric Roberts ville ikke la Yohannes gå før han hadde gitt ham et signert blad. Vis mer

- Eric Roberts ville ikke la meg gå fra bordet før han fikk et signert blad. 50 Cent sa til meg at bladet var «truly amazing». Ariel Spears fra Mad tv sa det var «freaking awesome» å se en svart superhelt, forteller Yohannes.

Verden rundt Serien om «The Urban Legend» blei skapt for få år siden, og kom på engelsk i Norge for halvannet år siden. I fjor reiste Yohannes til tegneseriearrangementet Comic-Con i USA for å vise fram serien sin for amerikanerne.

- Jeg fikk tilbud fra tre ulike forlag, men valgte Arch-Enemy Entertainments. De hadde stor tro på serien min. Og eieren har tidlige jobbet for George Clooney. De har mange kontakter og et stort nettverk.

Og i august tar han med seg The Urban Legend til Comic-Con, denne gangen i Tokyo.

Will Smith Mens han jobber for å få serien sin ut i verden, har Yohannes store drømmer for serien sin. På spørsmål om han håper på at serien en gang blir film, svarer han bekreftende:

- Absolutt. En skikkelig storfilm! Det er en drøm å få se sin egen superhelt på film.

Og om filmatiseringa skulle bli virkelighet, vil Yohannes helst at en til nå ukjent skuespiller skal spille rollen som The Urban Legend. Men om det skulle vært en etablert skuespiller, er det et navn som skiller seg ut:

- Will Smith hadde passa godt. Jeg skal gi han en utgave, så får vi se. Hvem vet? sier Yohannes, og ler.

Drømmer om Afrika Ideen til The Urban Legend kom i 2010 da Yohannes var på besøk i botswana.

MADtv: Komiker Ariel Spears syntes det var «freaking awesome» å se en svart superhelt, ifølge Yohannes.
MADtv: Komiker Ariel Spears syntes det var «freaking awesome» å se en svart superhelt, ifølge Yohannes. Vis mer

- Der så jeg to barn helt uten klær. De minnet meg om meg og broren min. Jeg ga dem 10 dollar, men ble sur på meg selv for at jeg ikke fikk gjort mer, sier han.

Det var da han fikk ideen om å lage en mørkhudet superhelt.

- Dagens unge trenger positive forbilder og rollemodeller. I hvertfall i Afrika. Ingdommer i vesten har hatt helter som Batman og Supermann, men den luksusen har de ikke i Afrika. Jeg tror superhelter kan inspirere barn.

HULKEN: Skuespiller Lou Ferringo spilte Hulken i en tv-serie fra 70 og 80- tallet. Yohannes traff han under Comic-Con i fjor sommer.
HULKEN: Skuespiller Lou Ferringo spilte Hulken i en tv-serie fra 70 og 80- tallet. Yohannes traff han under Comic-Con i fjor sommer. Vis mer

Etter å ha lansert «The Urban Legend» i Norge, USA og Japan, er Yohannes' plan at bladet skal bli tilgjengelig i Afrika.

- Jeg håper på det. Afrika er målet. Planen er å reise dit neste år, sier han.

Menneskelig helt «The Urban Legend» er en superhelt uten superkrefter. Læreren Malcolm T. Madiba ser sin by Capital City bevege seg stadig mer i feil retning. Den økonomiske resesjonen har ført til stadig mer arbeidsledighet, kriminalitet og omfattende korrupsjon blant politifolk. Etter at fetteren hans blir brutalt drept, ser han ingen annen utvei enn å selv ordne opp.

Ikledd en gul og sort drakt går han ut i gatene, og gjør sitt ytterste for å rydde opp i den kriminelle underverdenen.

YOUSEF: Madcon-musikeren med «The Urban Legend.»
YOUSEF: Madcon-musikeren med «The Urban Legend.» Vis mer

- Du får vite mer om karakteren enn vanlige superhelter. Batman, Spiderman og Supermann er ofte overfladiske, og man blir aldri kjent med dem, sier Yohannes.

BHATTI: Artist Omer Bhatti poserer med «The Urban Legend.»
BHATTI: Artist Omer Bhatti poserer med «The Urban Legend.» Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer