Oscar 2018

Kjendisene krever kvotering!

Frances McDormands Oscar-tale er allerede i gang med å forandre Hollywood.

Oscar 2018: Frances McDormand setter Oscar-statuetten på gulvet og sier: «Det er på tide med litt perspektiv». Foto: Scanpix
Oscar 2018: Frances McDormand setter Oscar-statuetten på gulvet og sier: «Det er på tide med litt perspektiv». Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hva er den reelle effekten av en symbolhandling? Hvor mye kan en tale på tre minutter egentlig bety? Det har vært en helt legitim diskusjon etter at Weinstein-saken og #Metoo utløste et skred av større og mindre markeringer i det amerikanerne liker å kalle the award season, perioden filmbransjen feirer seg selv med prisutdelinger som The Golden Globes og Oscar. Hva er vitsen med hvite knapphullsroser når det man trenger er en gjennomgripende systemforandring? Frykten for skinnprosesser har sikkert vært helt reell.

Men det var før Frances McDormand kom på banen.

Hun plasserte sin nytildelte Oscar-statuett på gulvet, ba alle nominerte kvinner om å reise seg og ble umiddelbart Oscar-utdelingens store snakkis.

–Se dere rundt, mine damer og herrer. Vi har alle historier vi ønsker å fortelle og prosjekter som trenger finansiering. La oss ikke snakke om det på festen i kveld, men inviter oss heller inn på kontoret om et par dager. Så kan vi fortelle om dem, sa hun, og fortsatte:

– Jeg har to ord jeg ønsker å forlate dere med, mine damer og herrer: Inclusion rider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer