Kjendisene liker Sofie

Anmelderne er lunkne, men kjendisene hyller «Sofies verden». Hovedpersonen selv, Silje Storstein, synes alt bare er rart. I hvert fall å ankomme i egen limousin.

- Vi har bare kjørt tre minutter fra mottakelsen på Continental, da. Alt er så rart. Uff, jeg har ingenting å si, altså. Helt sant.

Tomas von Brömssen, derimot, ville gjerne snakke med pressen.

- Spent? Nei, jeg har da drukket masse sprit, slo han fleipende fast.

Det var en uvanlig glamorøs premiere i går. Arrangøren må ha gjort seg flid med invitasjonen, for et nesten samlet norsk kjendiskorps hadde møtt opp.

Gjennom hele filmen var det munter stemning. Folk lo på de rette stedene og applausen runget i salen så lenge rulleteksten varte. Deretter ble det trampeklapp for de lykkelige skuespillerne, som også så filmen for første gang.

750 prominente gjester møtte opp på premieren og etterpå bar det over til Rådhuset. Ordfører Per Ditlev-Simonsen holdt tale og de 250 flaskene med champagne gikk unna.

- Det blir ingen champagne på Silje, fastslo moren. Hun skulle være anstand til den lyse morgen.

For festen forflyttet seg etter hvert til Rådhushagen, der det var fyrverkeri og gjøgleropptredner, akkurat som i avslutningsscenen i «Sofies verden». Kvelden endte på utestedet Smuget, der det var hemmelig nachspiel fram til kl. 03.00.

GLAMOUR: Hovedrolleinnehaverne ankom i limousin.