Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjendisene skal droppes på farlige steder og kjempe seg tilbake til sivilisasjonen

Nå kommer tv-konseptet til Norge - se hvem som er med.

(Dagbladet): Til våren blir ti idrettsstjerner forlatt på farlige og avsidesliggende steder på tre forskjellige kontinenter i TV 2-satsningen «Dropped - Heltenes kamp». 

Sammen skal de kjempe seg tilbake til sivilisasjonen - uten mat, kart eller kompass.

- Jeg har vært med på mye, men dette er det råeste jeg har vært med på. Det er helt ekstremt. De er toppidrettsutøvere, men det er ei så hard påkjenning både fysisk og psykisk at de går til de spyr og griner i den villeste ødemarka du kan tenke deg, forteller programlederen, tidligere toppsyklist Dag Otto Lauritzen, til Dagbladet.

Idrettsstjerner Kjendisene som skal presse seg til det ytterste er Gunn Margit Andreassen (41), Kurt Asle Arvesen (39), Christer Basma (42), Anita Moen Bonden (47), Kjersti Grini (43), Nila Håkedal (35), Finn Christian «Finken» Jagge (48), Ole «Lukkøye» Klemetsen (43), Stian Sivertzen (25) og Tonje Sørlie (33). 

De blir delt inn i to lag. I hvert program «droppes» lagene av helikopter i ødemarka med bind før øynene. Det tapende laget må ut i utslagskonkurranse hvor én må forlate konkurransen.

Lauritzen tegner et bilde av beinharde innspillingsdager i Asia, Sør-Amerika og Afrika, fulle av dramatikk, hvor deltakerne virkelig får kjenne på å gå i kjelleren.

- Vi har for eksempel vært i Himalaya på 4000 meters høyde, hvor de har gått med blytunge sekker og campet over skyene. Enkelte utøvere har fått høydesyke. Da er det ikke morsomt å vite at du skal gå i to og halvt døgn til.

Med seg har de både leger og - på noen av destinasjonene - væpna sikkerhetsvakter. I områdene idrettsstjernene blir sluppet ut ferdes det nemlig alt fra leoparder til giftige slanger.

- Da jeg gjorde intro til en episode i sumpene i Argentina, med vann opp til livet, kjente jeg pirayaenene svømme rundt beina. Og en natt jeg skulle avtre på naturens vegne, stakk jeg meg på noen torner. På morgenen da vi skulle spise frokost oppdaget vaktene noen av de gifteste slangene som finnes bare 10 meter fra teltene. Det var en tankevekker, sier Lauritzen.

- Instinktet våkner Mange av idrettskjendisene som er med i «Dropped - Heltenes kamp» har vært i toppen av sin idrettsgren i en årrekke. 

I SPISSEN: Det er tidligere toppsyklist Dag Otto Lauritzen som er programleder. Foto: TV 2
I SPISSEN: Det er tidligere toppsyklist Dag Otto Lauritzen som er programleder. Foto: TV 2 Vis mer

- De er konkurransemennesker, og instinktet deres våkner veldig i den konkurransen her. Mange er fysisk sterke, men så gjelder det også å kunne orientere seg i terrenget og ta de riktige valgene der. Der har det vært en del forskjeller på deltakerne, sier Lauritzen.

Konseptet er hentet fra Sverige, der TV4 har hatt stor suksess med en svensk versjon. Men i Norge har man også sett noe som kan minne om «Dropped - Heltenes kamp» i «Monsen på villspor» på NRK tidligere i år. 

- Dette gikk jo på tv i Sverige før Lars Monsen begynte med sitt program. Jeg klarer heller ikke å se så veldig mange likheter, her er det ti idrettsutøvere mens Lars Monsen var aleine, sier Dag Otto Lauritzen.

I tillegg til å være toppsyklist med etappeseiere i Tour de France og Vuelta a España, samt OL-bronse fra Los Angeles i 1984, på CV-en, har han også vært fallskjermjeger.

- Hvis jeg ikke hadde vært programleder, er dette en programserie jeg absolutt ville drømt om å være deltaker i. Jeg hadde gjort hva som helst for å være med. 

DELTAKERNE: Disse idrettsstjernene er klare for TV 2-satsningen «Dropped - Heltenes kamp». Foto: TV 2
DELTAKERNE: Disse idrettsstjernene er klare for TV 2-satsningen «Dropped - Heltenes kamp». Foto: TV 2 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling