Kjendisenes egne feriefavoritter

NRK lar kjendisene vise folket sine ferieparadis i den nye serien

Dag Erik Pedersen har i over ett år vært på reisefot med et lite kobbel av norske kjentfolk. Den gamle proffsyklisten, nå frilansmedarbeider i TV-sporten, er en språkmektig mann som fikk satt sine lingvistiske ferdigheter på prøve da han ble med Thomas Giertsen, Jo Nesbø, Thomas Alsgaard, Prima Vera og Ole Paus på tur. Før mai er omme kan det tenkes han har vært på tur med forfatter Ari Behn også.

- I hvert fall arbeider vi med saken, sier prosjektleder Axel Hveding.

Sykler og okser

I løpet av de fem allerede innspilte programmene skal Pedersen ta oss med til Thomas Giertsens New York, som har flere fellestrekk med Jerry Seinfelds New York. Vi skal til klubber og cafeer, stand-up-buler og andre vannhull de som har fulgt serien på TV|2 trolig kan kjenne igjen.

Når Jo Nesbø får ta seerne med til sitt mekka, havner vi alle på okseløp og tyrefektning i Pamplona i Spania. Forfatter Nesbø har kanskje en liten Hemingway i magen?

Litt flere øyenbryn heves kanskje når Ole Paus på liv og død vil ha med seg programleder Pedersen tilbake til Pedersens grønne ungdom. Ola Paus er ihuga sykkelfantast og vil vise fram Tour de France, av onde tunger døpt, Tour de doping. Det skal visstnok være et sykkelfantom under kallenavnet «Ørnen fra Toledo» som har forårsaket Paus lidenskap for konkurranser på to hjul.

Fartsdjevler

Ofte går det på to hjul, men for det meste på fire, der Thomas Alsgaard trekker oss med også. Alsgaard er rallykjører på litt mer enn hobbybasis, og valgte seg verdens mest eksklusive fartsfest, Formel 1 løp i Monaco.

Om det er vill fart i Monaco, er det andre typer villskap som vil prege programmet fra Beatles-festivalen i Liverpool. Det er Prima Vera, Jahn Teigen, Herodes Falsk og Tom Mathisen, gamle venner av Dag Erik Pedersen, som vil vise fram The Beatles hjemby.

- Damene, da, Hveding?

- Der har vi nok ikke vært flinke nok... Det har ikke vært lett å finne kvinner som vil reise til et bestemt sted med et spesielt formål. Det blir gjerne litt Provence, vin og strandliv, mener prosjektlederen. Han tar seg fort inn igjen og legger til at de har fått nei fra enkelte bra kandidater.

Sendestart er 9. mai og førstemann ut er Thomas Giertsen. Går det slik prosjektleder Axel Hveding ønsker, avsluttes serien 20. juni med Ari Behns Mekka.