Kjendisenes valgkamp

Jeg har heldigvis forhåndsstemt, for det er neimen ikke sikkert hva Olav Thon, Klaus Sonstad eller mulla Krekar kunne fått meg til å gjøre.

KJENDISKOMMENTARER: «Hadde det vært rent Høyre-styre de foregående åtte år så ville du likevel hatt det brillefint, Klaus Sonstad», skriver artikkelforfatteren. Foto: Bjørn Erik Larsen
KJENDISKOMMENTARER: «Hadde det vært rent Høyre-styre de foregående åtte år så ville du likevel hatt det brillefint, Klaus Sonstad», skriver artikkelforfatteren. Foto: Bjørn Erik LarsenVis mer
Meninger

Når kjendisene begynner å involvere seg, vet vi at valgkampen har gått inn i sin mest hektiske periode. Jeg har heldigvis forhåndsstemt, for det er neimen ikke sikkert hva Olav Thon, Klaus Sonstad eller mulla Krekar kunne fått meg til å gjøre. Til daglig sysler idrettslederne våre med idrett, men akkurat nå skal de ha oss til å stemme Arbeiderpartiet. Ole Gunnar Solskjær forklarer at han har spilt i rød skjorte mesteparten av karrieren, og håper kanskje at folk flest ikke vet at hans Molde stiller i Solberg-blått. Ståle Solbakken har alltid stemt Arbeiderpartiet, kan han fortelle.

Disse kjendisene våre, som heier fram mitt og ditt parti, har en del slående likheter med kommentarfelt-folket. De smører tjukt på, og forklarer gjerne hvor elendig alternativet er. Klaus Sonstad synes han har det så bra, han, at det ikke er noen vits i at noen skal ha det bedre. Saken er, Klaus, at hvis du synes du har et godt liv og ønsker å fortsette med det, så bør du holde deg i fedrelandet. For vår lille plett av kloden er slik stilt for øyeblikket at ting vil gå bra her uansett hvem som sitter med makten. Hadde det vært rent Høyre-styre de foregående åtte år så ville du likevel hatt det brillefint, Klaus. Den eneste forskjellen er at det da ville vært Ap som hadde mast om forandringer og om bedre løsninger på de ting som Høyre i løpet av åtte sammenhengende år ikke hadde klart å få kontroll over.

Dette valget handler ikke om godt eller dårlig. Vi har ikke 25 prosent arbeidsledighet (og det er ikke Ap's fortjeneste!), astronomisk statsgjeld og dystre utsikter for den oppvoksende slekt. Her er arbeid til alle som gidder (og det er heller ikke Ap's fortjeneste!) og verdenshistorisk sett enestående gode ordninger til de som ikke gjør det (dette, derimot ..?), og de som virkelig får seg til å si at Høyre eller Frp ikke står for velferd oppnår ikke annet enn å fordumme seg selv samt den politiske debatt. I vårt heldige land er det en del ting vi vet ikke fungerer så bra som de skulle gjort. Dette er et faktum. Vi gjorde oss noen særdeles kjedelige erfaringer 22. juli 2011, og den etterfølgende rapporten var ikke nådig mot en regjering som på det tidspunkt hadde hatt makten i nær seks år. NAV får så hatten passer, og deres problemer har heller ikke oppstått i løpet av de siste 14 dager. Når regjeringen har sittet i åtte år, så har de en overveldende stor del av ansvaret. Folk dør fremdeles i helsekøer, noe regjeringen skulle ordne opp i, og badebassengene er og blir tomme.

Skulle regjeringen bli gjenvalgt, vil det være rimelig å forvente meget av en flertallsregjering som får sitte i 12 år, men uansett valgresultat så kommer vårt land ikke til å ende opp i klosettet. Dersom de varierte kjendiser som stiller opp kunne erkjenne det samme, så hadde vi om ikke annet oppnådd at debatten hadde holdt seg på et litt bedre nivå.

Godt valg.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.