Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjendiser bak ny radiokanal

Flere norske kjendiser planlegger en ny riksdekkende radiokanal i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjendiser som Øystein Sunde og komikerne Knut Lystad og Tom Mathisen har vært med å danne selskapet Norsk Radio Digital. Nå slåss de om konsesjon i konkurranse med blant andre mediekonsernet Aller, skriver Dagens Næringsliv.

Det er gjort plass til seks landsdekkende radiokanaler i forbindelse med overgangen til digitalt sendenett for radio. Fem av konsesjonene er allerede forbeholdt NRK og P4, mens den sjette konsesjonen fortsatt er i fritt spill.

Dersom Radio Digital får konsesjon, blir Roy Hovdan som var med på å starte P4, en sentral person i oppbyggingen av kanalen. Han sier profilen kommer til å være norsk og at utgangspunktet er en hundre prosent kommersiell radiokanal med en allmen profil, og som spiller norsk musikk.

Foreløpig har selskapet stablet på plass 8 millioner kroner, men dersom det får konsesjonen, ligger det an til en større emisjon.

Statens Medieforvaltning skal i løpet av mai avgjøre hvem som stikker av med konsesjonen.

(NTB)