GIKK TILBAKE:  Linn Skåber har i vår fått gransket sin egen slekt i  «Hvem tror du at du er?», nå er det mange kjendiser som ønsker å gjøre det samme. Foto: Monster Entertainment AS
GIKK TILBAKE: Linn Skåber har i vår fått gransket sin egen slekt i «Hvem tror du at du er?», nå er det mange kjendiser som ønsker å gjøre det samme. Foto: Monster Entertainment ASVis mer

Kjendiser i kø for å granske egen slekt

NRK planlegger ny sesong av «Hvem tror du at du er?».

(Dagbladet): I kveld er det duket for åttende og siste episode av NRK-serien «Hvem tror du at du er?». Da er det Thorvald Stoltenberg som skal gå bakover i tid for å få ny kunnskap om sine forfedre.

Allerede før siste avsnitt er sendt av den populære serien, har kanalen bestemt seg for å gå i gang med nok en sesong av programmet.

- Det er for tidlig å si noe om hvem som blir deltakere i neste runde, men det er ingen hemmelighet at flere kjente personer har meldt sin interesse for å være med, sier Marie Sjo, prosjektsjef i eksternredaksjonen til NRK, til Dagbladet.

Gode seertall I vår har vi sett blant andre Jan Eggum, Linn Skåber og Hanne Krogh gå bakover for å bli bedre kjent med sitt opphav.

Sjo opplyser at første sending ble sett av over en million seere, og at interessen har vært høy hele veien. Seersnittet er på 870 000.

- Vi lager en ny sesong fordi dette er en serie som omfavnes av vårt publikum og treffer bredt. Den sier noe om vår felles historie, og ikke bare om den aktuelle personen sin. Den når alt fra 17-åringer til 100-åringer, sier Sjo.

Hun forteller at det er for tidlig å si noe om når den tredje sesongen av programmet skal gå i opptak, men at det fortsatt er produksjonsselskapet Monster som skal lage serien.

- Skred I begynnelsen av februar skrev Dagbladet at Riksarkivet har merket større pågang etter et serien hadde premiere på skjermen.

MED I SERIEN:  Hanne Krogh fikk ny kunnskap om sin familie.
Foto: Monster Entertainment AS
MED I SERIEN: Hanne Krogh fikk ny kunnskap om sin familie. Foto: Monster Entertainment AS Vis mer

- Slektsgransking har lenge vært en populær hobby, men dette programmet har gitt en kjempeboost, sa Ellen Scheen, kommunikasjonsrådgiver i Riksarkivet, til Dagbladet da.

Hun fortalte at Riksarkivets nettsider normalt har mellom 180 000 og 230 000 treff i måneden. Første episode av «Hvem
tror du at du er» ble sendt på NRK 7. januar i år, og i løpet av måneden fikk Riksarkivets nettside over 570 000 treff.

- Vi får en masse besøk, henvendelser og brev. Det var mye interesse da den første sesongen gikk, men nå har det vært et skred, sa Scheen.

MED I SERIEN:  Ingrid Lorentzen gransket også sine forfedres historie. Foto: 
Foto: Monster Entertainment AS
MED I SERIEN: Ingrid Lorentzen gransket også sine forfedres historie. Foto: Foto: Monster Entertainment AS Vis mer