Kjendiser i kø for opprop om asylpolitikk

Margreth Olin tok initiativet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Over hundre kjendiser har skrevet under på et opprop for en mer solidarisk flyktningepolitikk, initiert av filmskaper Margreth Olin.

- Jeg har brukt mine venner, mine venners venner, og rett og slett gravd, googla og ringt til folk. Jeg har fått mange nye venner de siste ukene, sier Olin til Dagbladet.no.

Blant navnene på lista finner vi Jan Kjærstad, Ane Dahl Torp, Shabana Rehman, Bjørn Eidsvåg, Hanne Ørstavik, Gunnar Stålsett, Frode Grytten, Odd Børretzen, Herborg Kråkevik, Trond Espen Seim, Tore Rem, Petronella Barker, Gro Dahle og Henrik Mestad, for å nevne noen.

Har opprettet nettside

- Jeg har utarbeidet fem krav sammen med NOAS, Redd Barna og biskopens kontor i Oslo. Kravene er egentlig er en form for minste anstendighet, mener Olin.

Oppropet tar for seg asylsøkere, spesielt barn og unge, og hvordan de bør bli tatt vare på når de kommer til Norge. Kravene og oppropet har hun lagt ut på nettsida nestekjærlighet.no. Der kan hvem som helst skrive seg på.

- Dette er en dugnad for en mykere og mer human asyl- og flyktningepolitikk. Oppropet bygger på formuleringene i Soria Moria-erklæringa, der regjeringa lover å legge seg tettere opp til FNs anbefalinger, sier Olin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer