Kjendiser i pikant utroskaps-skandale, men britiske medier får ikke si hvem

Daily Mail svarer med kraftsalve på førstesida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Da jeg var korrespondent i London på 90-tallet husker jeg godt den britiske tabloidpressens oppgjør med politiker og sportsminister David Mellor. Han ble avslørt som utro, og overskriften lød «made love in a Chelsea T-shirt - scored twice», forteller journalist og kommentator i Dagbladet, Marie Simonsen.

Presseetikk og retten til privatliv er igjen et aktuelt tema på andre siden av Nordsjøen da den utskjelte britiske tabloidavisen Daily Mail tok et kraftig oppgjør med det britiske lovverket under førstesideparolen «Why the law is an ass» torsdag morgen.

Saken bunner i en påstått utenomekteskapelig affære fra 2011, der partneren til en britisk kjendis angivelig skal ha vært utro og hatt trekant med et annet par. Mens en amerikansk publikasjon nå har identifisert personene involvert i skandalen, har britiske medier tidligere i år fått et rettslig påbud som hindrer dem i å gjøre det samme.

- Ingen nåde i England Grunnen er hensynet til privatlivets fred, og rettsavgjørelsen er noe tidligere generalsekretær i Norsk Presseforbund og nåværende leder av Kringkastingsrådet, Per Edgar Kokkvold, støtter fullt ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer