Kjendiser må få paparazzi-fri

Det er er ikke lenger lov å bruke bilder av kjendiser som utfører private gjøremål i det offentlige. - Nå vet vi endelig hvem som er de kriminelle, triumferer Kristopher Schau.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det fastslo Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) i Strasbourg i går. Prinsesse Caroline av Monaco gikk til sak mot Tyskland som mener at hun som offentlig person må finne seg i å bli fotografert i private situasjoner.

EMD står over norsk lov, og dommen betyr derfor at også norske kjendiser beskyttes mot de mest pågående fotografene.

- Skulle bare mangle. Regner med at en unnskyldning dukker opp i løpet av uka, og at folk omsider kan bevege seg utendørs uten å måtte kikke seg over skuldra som en jævla forbryter. Nå har vi endelig fått definert hvem som er de kriminelle, kommenterer Kristopher Schau til Dagbladet.no.

Da han siste søndag i mai stjal mobiltelefonen til en innpåsliten Her og Nå-fotograf, mente Presseforbundet at han som superkjendis må finne seg i å bli fotografert på offentlig sted - selv om han bare er ute og spaserer med kjæresten.

Strengere for norsk presse

- Retten anser at folk ikke har en legitim interesse i å vite hvor prinsesse Caroline er og hvordan hun oppfører seg i sitt private liv - selv på steder som ikke kan anses som skjermede - og selv om hun er en kjent person, heter det i den ferske dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.