Kjendiser mobbes for vekten

- Vandrende skjeletter.

(Dagbladet.no) Den siste trenden i sladrespaltene er å kritisere kjendiser for å være for tynne.

26-år gamle Kate Hudson, datteren til Goldie Hawn, går nå til søksmål mot flere kjendisblader fordi de har påstått at hun lider av anoreksia, noe hun selv benekter.

Overskrifter som \'vandrende skjeletter\' og billedtekster som uttrykker mer eller mindre ektefølt bekymring for spiseforstyrrelser blir stadig mer vanlig i sladrepressen, i følge The Independent.

- Kjendisbladene skriver om tynne kvinner fordi det ikke lenger er lov å kritisere noen for å være overvektig, sier Janice Turner, tidligere redaktør i Real Magazine, til The Independent.

En av sladreblekkene, Heat Magazine, publiserte tidligere i år en liste over de 20 tynneste kjendisene, og Nicole Kidman, Victoria Bekckham, Renee Zellweger, Angelina Jolie, Terri Hatcher og Lindsay Lohan har alle fått kjeft for å være for magre.

- Før pleide disse bladene å si at en viss person var feit. Nå har de skjønt at det ødelegger for de som kjemper mot spiseforstyrrelser, men de kan si at den og den er for tynn. Leserne elsker å se på andre kvinner og sammenlikne sin egen figur med deres, mener Turner.

- Det er veldig behagelig å se hvor lite pent det ser ut i virkeligheten når man er så tynn. Leserne tenker \'jeg spiser den sjokoladen likevel, det har ingenting å si\'.

DESPERATE DIETTER: Nicollette Sheridan (t.v.) og Teri Hatcher fra tv-serien Desperate fruer er blant kjendisene som har fått høre at de er for tynne. Foto: AP/Mark J Terril
DESPERATE DIETTER: Nicollette Sheridan (t.v.) og Teri Hatcher fra tv-serien Desperate fruer er blant kjendisene som har fått høre at de er for tynne. Foto: AP/Mark J Terril Vis mer
KURVER: Angelina Jolie er spesielt kjent for de fyldige leppene sine. Ellers er ikke skuespilleren spesielt rund.
LUBBEN MODELL: Sophie Dahl ble kjent som supermodellen som brukte størrelse 42. Nå har hun gått ned flere klesstørrelser.
TYNN: Det spekuleres i om Victoria Beckham, sangerinne og fotballkone, lider av spiseforstyrrelser.