Kjendiser mot gjengvold

- Nok er nok, sier tv-kjendis Noman Mubashir. Kommende lørdag vil han og andre norsk-pakistanske kjendiser vise sin avsky mot gjengvolden med en demonstrasjon i Oslo sentrum.

Mubashir, kjent fra Migrapolis og Østlandssendigen, har blant annet fått med seg stå-opp-komikerne Shabana Rehman og Zahid Ali i markeringen. Den utløsende årsak er denne ukas gjeng-drap på Tøyen i Oslo.

- Vi skal synliggjøre at vi synes gjengvolden er trist, forkastelig og provoserende, at vi ikke finner oss i den. Vi burde gjort det mye før, men dessverre har norsk-pakistanere hatt tradisjon for å sitte passivt med hendene i fanget, sier Mubashir til Aftenposten.

Shabana Rehman mener innvandrermiljøet selv må stå for den tyngste jobben med å stoppe rekrutteringen til gjengene. - Det holder ikke å skylde på det norske samfunnet når vår egen ungdom begår kriminelle handlinger, sier Rehman.

Rehman trekker paralleller til den lille gruppen av nynazister som er blitt møtt med massive mot-demostrasjoner: - Det har vært til stor hjelp og trøst å se hvor kraftig nordmenn reagerer på rasisme. Nå må vi gi de samme klare signalene.

Tidspunktet for demonstrasjonen er ennå ikke fastsatt.

Demonstrerer: Programleder i Migrapolis og nyhetsoppleser Østlandssendingen, Noman Mubashir, og en håndfull andre kjendiser med pakistansk bakgrunn arrangerer demonstrasjon mot gjengvold.