MED PÅ MOTEN: Kim Kardashian (t.v) har nærmest vært en frontfigur for ordet det siste året. Paris Hilton har også kastet seg på bølgen. Foto: Stella pictures
MED PÅ MOTEN: Kim Kardashian (t.v) har nærmest vært en frontfigur for ordet det siste året. Paris Hilton har også kastet seg på bølgen. Foto: Stella picturesVis mer

Kjendiser, Paven og fjortiser har gjort dette til årets hippeste ord

Du har sikkert brukt det selv også.

(Dagbladet:) ..og vinneren er: «selfie».

Det er Oxford English Dictionaries som har utført kåringen, etter at de i løpet av det siste året har scannet bruken av over 150 millioner ord i måned.

Undersøkelsen viser at bruken av begrepet har gått opp med 17 000 prosent siden i fjor, og i august inkluderte den britiske ordboken selv «selfie» i sitt register.

Den anerkjente ordboken definerer «selfie» slik:

Et fotografi en har tatt av en selv, som regel med en smartphone eller et webkamera, som så lastes opp til en sosial media-side.

Begrepet har spredd seg som en farsott, etter at sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter har blitt populære forum for å legge ut bilder av deg selv - tatt av deg selv.

Både Michelle Obama og selveste Paven har i følge nettstedet e24.no kastet seg på bølgen, og avbildet seg selv for så å legge ut bilde på internett.

Dette er også en del av begrunnelsen for kåringen
 
- Om det er godt nok for Obama-familien og Paven, er det godt nok for oss, skriver Oxford Dictionaries selv på sine nettsider.

I fjor ble ordet «YOLO», forkortelsen for «You only live once» kåret til årets ord av samme ordbok.