«Saturday Night Live»

Kjendiser raser etter Kanyes Trump-tale. Fjernet fra sendingen

- Et tap for kulturen, sier artistkollega Lana Del Rey.

IMPRO: Kanye West avsluttet lørdagens «Saturday Night Live»-opptreden med en improvisert tale, iført en rød «Make America Great Again»-caps.. Foto: NTB Scanpix.
IMPRO: Kanye West avsluttet lørdagens «Saturday Night Live»-opptreden med en improvisert tale, iført en rød «Make America Great Again»-caps.. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I april skapte artisten tidligere kjent som Kanye West blest da han tvitret en blomstrende støtteerklæring til president Donald Trump, hvor han skrev at de var brødre, og at de begge hadde «drage-energi».

Uttalelsen skapte reaksjoner i begge leirer, og West fikk kritikk fra kjente navn som som Ice-T, John Legend og Jordan Peele. Trump, på sin side, takket og kalte det «veldig kult».

West fulgte opp tweeten med en rekke omstridte stunt. Reaksjonene var spesielt sterke da rapperen uttalte i et direktesendt intervju at «slaveri var et valg». Dette melder TMZ.

Nå deler West nok en gang publikum etter et kontroversielt opptrinn under innspillingen av det populære amerikanske humorprogrammet «Saturday Night Live».

- Studio ble musestille

Som regel avsluttes programmet ved at gjesteprogramleder - denne gangen West - takker for seg og vinker til publikum. Det var imidlertid ikke det som skjedde under programmets 44. sesongpremiere 29. september.

Ifølge The Guardian valgte West i stedet å avslutte programmet med en lang monolog om ytringsfrihet, rasisme i USA, Trump og sine egne planer om å stille som presidentkandidat i 2020 - hele tiden ikledd en rød «Make America Great Again»-caps.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer