Kjendiser raser mot Se og Hør-julebukker

Se og Hør ba tre barn gå julebukk til Harald Eia, Anne Ryg, Kim Haugen, Thomas Giertsen og et knippe andre kjendiser. Så gjemte de seg i buskene og skildret det som skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Nå er reportasjen klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) av skuespilleren Anne Ryg, som er gift med tv-komikeren Harald Eia. Hun mener Se og Hør har krenket privatlivets fred og begått et presseetisk overtramp med det de selv omtaler som en «julebukktest» av kjendiser i nr. 99 2005.

Reportasjen skildrer hvordan kjendisene tar imot de tre julebukkene på døra: Det påstås at TV2-komiker Thomas Giertsen «smelte igjen døra mens julebukkene sang», og at NRKs Viggo Johansen «hilste fra stua».

Andre kjendiser som fikk Se og Hørs julebukker på døra, var kosmetikkdronning Celina Midelfart, Henne-redaktør Ellen Arnstad og tv-kjendis-/skuespillerparet Nadia Hasnaoui/Kim Haugen.

Kjendisbladet lot julebukkene bedømme mottakelsen, på en skala fra én til seks julenissemasker, der Giertsen fikk én maske og de andre kjendisene fikk fem eller seks.

Skjult fotograf

I den omstridte reportasjen ble det trykket et bilde av Anne Ryg med datteren (4) på armen i døråpningen til hennes og Harald Eias private bolig.

I klagen til PFU skriver Ryg at «bildet var tatt av Se og Hør av en skjult fotograf som jeg ikke så, og bildet ble trykket uten at jeg ble spurt. Først da saken sto på trykk, skjønte jeg at de tre «julebukkene» var barn som var leid inn av Se og Hør».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer