Kjendiser sier nei til Se og Hør

De unge A-kjendisene boikotter Se og Hør. Aqua-Lene, Lene Marlin og Espen Lind nekter konsekvent å prate med kjendisukebladet. Under Aquas internasjonale platelansering i København ble ukebladet nektet å være til stede.

Flere kjendiser sier rett ut at ukebladet passer dårlig overens med et ungt og trendy image. Lene Marlins og Sissel Kyrkjebø Skollers manager Arne Svare sier at omtale i Se og Hør aldri har solgt en eneste plate.

- Personlig synes jeg det er lite stilig. Se og Hør er gammeldags. Det ser rett og slett ikke bra ut. Når du kommer på trykk, ser du dessuten «helt Johan» ut. Det har aldri fremmet en artists karriere å stille opp i Se og Hør, fastslår Arne Svare overfor Dagbladet.

Han er krystallklar i rådet til sine artister: ikke still opp for Se og Hør.

Og store deler av den unge kjendisgenerasjonen sier nei til «kunstnerlønn» i form av gratis sydenturer, storstilte middager og blanke kroner.

Aqua-Lene sa nei

Selv på større lanseringer blir ukebladet nå holdt utenfor: Lene Nystrøm i Aqua ga etter det Dagbladet erfarer personlig beskjed om at ukebladet ikke fikk være til stede på albumlanseringen i København nylig. Hun føler seg feilsitert og misbrukt, og vil holde ukebladet på avstand. Etter at Se og Hør trykte de mye omtalte nakenbildene som Rolf Tore Kjæran tok av Aqua-Lene for flere år siden, har forholdet vært iskaldt mellom Nystrøm og Se og Hør.

- Lene gir ingen intervjuer til slike ukeblad, særlig ikke etter den måten hun har blitt behandlet på av norske Se og Hør, sier Universals Niclas Anker, som i sin tid oppdaget Lene Nystrøm og Aqua.

- Ubehagelige

- Vi er vant til boikott
- Vi er vant til boikott Vis mer

Lene Marlin har også et anstrengt forhold til ukebladet. I motsetning til Aqua-Lene har hun aldri ønsket kontakt med Se og Hør. Likevel har de fulgt henne i både inn- og utland, men har aldri fått et intervju. Lene Marlins kjæreste, programleder og tidligere «Hotel Cæsar»-stjerne Stian Barsnes Simonsen , anbefaler ikke noen å stille opp i Se og Hør, ut ifra sine personlige erfaringer med bladet.

- De gir inntrykk av å ønske samarbeid, men når det kommer til stykket gjør de akkurat som det passer dem uansett. Jeg har opplevd at Se og Hør har vært ubehagelige flere ganger, og tidvis har jeg følt deres oppførsel som rein trakassering.

Ble snikfotografert

Den andre store popstjernen fra Tromsø, Espen Lind , deler Lene Marlin og hennes kjærestes erfaringer. Sammen med ekskjæresten, TV2s værdame Elin Tvedt , har han reagert sterkt på at Se og Hør har stasjonert fotografer utenfor leiligheten hver gang Tvedt har vært på besøk.

Thomas Giertsen har nylig opplevd det samme, da han ble fotografert mot sin vilje på ferie med sin nye kjæreste i London.

- Thomas sier nei til Se og Hør. De er bare ute etter privatlivet hans. Men nå har vi et forholdsvis greit forhold til bladet, etter en periode der de drev en ganske intens jakt på Thomas. Jeg tror Se og Hør har et åpenbart stilproblem, det ser jo ut som et dårlig familiealbum. Bad taste, fastslår Thomas Giertsens manager, Knut Skodvin, overfor Dagbladet.

- Lett å bli paranoid

- Nei, jeg vil ikke ha noe med Se og Hør å gjøre. De har sagt noe om at hvis de får være med på oppturen, så skal de være med på nedturen også, men jeg vil ikke la dem være med på noe. De trykte et bilde av huset mitt slik at alle kunne se hvor jeg bodde, uten å spørre meg, det sier seg selv hva jeg synes om det, sier Espen Thoresen .

- Jeg har stilt opp en gang, men de behandlet saken min så dårlig at jeg ikke kommer til å stille opp igjen, sier standupkomikeren Dagfinn Lyngbø .

NRKs Bård Tufte Johansen , Harald Eia og Fredrik Skavlan sier i likhet med Herborg Kråkevik nei til Se og Hør:

- Det er lett å bli paranoid når du har et hemmelig bryllup i USA og blir vekt av Se og Hør klokka seks om morgenen bryllupsnatta. Jeg stiller ikke opp i Se og Hør annet enn på strengt jobbrelaterte ting på tv-guiden. Men jeg har egentlig ikke så mye imot dem, rent bortsett fra at de framstiller alle som en nøtt. Det er deres skyld at alle norske kjendiser virker så trøtte og kjedelige. I forbindelse med fiskeprogrammet til meg og Lars Lenth ville de at jeg skulle stille opp på en «fisketur». Der skulle jeg tilfeldigvis møte Vidar Lønn-Arnesen i smoking ved elvekanten, sier Bård Tufte Johansen.

SIER NEI: Se og Hør slapp ikke inn på Aquas platelansering.