Kjendiser «skal møte åndeverdenen»: - Like lite verdt for skeptikere som «nyhetsartikler» om at Diana fikk kjærlighetsbarn med en romkaptein fra Arcturus

Åndelig oppfølger til «Åndenes makt».

KLAR FOR «DET UKJENTE»: Stig Henrik Hoff, Lena Ranehag, Sandra Borch og Christian Borch. Foto: TVNorge.
KLAR FOR «DET UKJENTE»: Stig Henrik Hoff, Lena Ranehag, Sandra Borch og Christian Borch. Foto: TVNorge.Vis mer

«Åndenes makt», som har blitt beskyldt for å drive med overtro og kvakksalveri, er for tiden inne i sin tolvte sesong på TVNorge.

Nå klinker tv-kanalen til med en kjendisversjon i samme gate.

I programmet «En natt på slottet» skal flere kjendiser besøke Villa Fridheim, langs bredden av innsjøen Krøderen i Buskerud, sammen med det påståtte mediet Lena Ranehag.

Kjendiser

Her skal de ifølge en pressemelding fra TVNorge «åpne opp for møter med åndeverdenen» i kompaniskap med Ranehaug, som er kjent fra «Åndenes makt».

Blant personene som deltar, er Christian Borch, Stig Henrik Hoff, Sandra Borch, Geir Kvarme, Noman Mubashir, Kathrine Sørland, Svein Østvik, Synnøve Skarbø, Aleksander Gamme, Vibeke Skofterud, Lise Askvik og Ørjan Burøe.

Den tidligere NRK-profilen Christian Borch sier følgende om opplevelsen i en pressemelding:

- Jeg opplevde å få bekreftet det jeg selv hadde av inntrykk på forhånd, nemlig at det er en åpen kontakt til energier utenfor vår kjente verden.

Tviler på dokumentasjon

Redaktøren for Skepsis.no, Asbjørn Dyrendal, er skeptisk til om kjendisalibiene klarer å dokumentere noe av verdi for de som tviler på slikt.

- Dette er vel en naturlig del av kjendiseri- og realitybransjen. At hvis du har noe som selger, så brancher du ut. Eller hvis du sliter med oppslutningen, så vrir du litt på konseptet, sier Dyrendal, og legger til:

- Men innholdsmessig er det vel imidlertid ikke noen grunn til at dette blir noen høydare. Som dokumentasjon for skeptikere er nok dette like lite verdt som tidligere versjoner av programmet, anekdoter om at ouijabrettet ditt «rørte på seg» da du var 13 år eller «nyhetsartikler» om at Diana fikk kjærlighetsbarn med en romkaptein fra Arcturus.