Kjendisfest med helikopter får etterspill

Arrangøren Odd Sørli og helikopterselskapet Helitourist kan vente seg et politioppgjør etter en kjendislunsj i Finnabotn i Vik kommune i Sogn og Fjordane lørdag. Anledningen var 50-års dagen til Steen & Strøm-sjefen Erik Bøhler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg var ikke klar over at det ble brukt helikopter, sier 50-åringen Erik Bøhler til NTB. - Hele arrangementet ble overlatt til Odd Sørli og hans selskap Offpiste. Jeg regner med at han ordner opp i dette, sier han.

Vernet område

Lunsjen ble arrangert innnefor et vernet område der det er forbudt å bruke helikopter. Det sier rådgiver i fylkesmannens miljøvernavdeling i Sogn og Fjordane, Tom Dybwad til NRK.

  Han fastslår at det ikke er kommet noen søknad om landing med helikopter i landskapsvernområde.

  Fylkesmannen vil bruke en uke på å vurdere om det blir politisak ut av Oslo-kjendisenes fest. Ifølge Dybwad er det tidligere gitt bøter fra 2000 til hele 200 000 kroner for ulovlig flyging og motorferdsel i landskapsvernområder her i landet.

Ikke hyggelig

- Først dagen før arrangementet fikk vi vite at området var fredet og at det var forbudt å lande med helikopter, sier arrangøren Odd Sørli til NTB.

  - Vi snakket med grunneieren og fikk tillatelse til å droppe last. Helikopteret landet ikke. Det var bare flygeren om bord, ingen gjester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer