Kjendisfest med helikopter får etterspill

Arrangøren Odd Sørli og helikopterselskapet Helitourist kan vente seg et politioppgjør etter en kjendislunsj i Finnabotn i Vik kommune i Sogn og Fjordane lørdag. Anledningen var 50-års dagen til Steen & Strøm-sjefen Erik Bøhler.

- Jeg var ikke klar over at det ble brukt helikopter, sier 50-åringen Erik Bøhler til NTB. - Hele arrangementet ble overlatt til Odd Sørli og hans selskap Offpiste. Jeg regner med at han ordner opp i dette, sier han.

Vernet område

Lunsjen ble arrangert innnefor et vernet område der det er forbudt å bruke helikopter. Det sier rådgiver i fylkesmannens miljøvernavdeling i Sogn og Fjordane, Tom Dybwad til NRK.

  Han fastslår at det ikke er kommet noen søknad om landing med helikopter i landskapsvernområde.

  Fylkesmannen vil bruke en uke på å vurdere om det blir politisak ut av Oslo-kjendisenes fest. Ifølge Dybwad er det tidligere gitt bøter fra 2000 til hele 200 000 kroner for ulovlig flyging og motorferdsel i landskapsvernområder her i landet.

Ikke hyggelig

- Først dagen før arrangementet fikk vi vite at området var fredet og at det var forbudt å lande med helikopter, sier arrangøren Odd Sørli til NTB.

  - Vi snakket med grunneieren og fikk tillatelse til å droppe last. Helikopteret landet ikke. Det var bare flygeren om bord, ingen gjester.

  - Jeg synes saken er noe blåst opp. Dette er ikke hyggelig for mitt firma og gjestene, sier Sørlig, tidligere Se og Hør-reporter.

  Sørlis selskap Offpiste tilrettelegger arrangementer for næringslivet.

Naturperle

50-års dagen til konsernsjef Erik Bøhler i senterkjeden Steen & Strøm ASA ble feiret i den ubebodde naturperlen Finnabotn innerst i en trang fjord. Dette er et vernet område.

  Over 90 gjester fra kjendis-Norge, blant dem eier av Rimi-kjeden, Stein Erik Hagen, kom med egen ekspressbåt. Kokkene var hentet fra Oslo, et orkester sørget for klassisk musikk i et stor telt pyntet med blomster signert Finn Schjøll.

Ingen skade

Odd Sørli forsikrer overfor NTB at kjendisene ikke gjorde skade i terrenget i løpet av det to-tre timer lange oppholdet i Finnabotn.

  Sørli sier at han i løpet av tirsdagen vil ta kontakt med fylkesmannens miljøvernavdeling i Sogn og Fjordane for å oppklare saken.

  - Jeg visste ikke hvor vi skulle lørdag, og ante ikke at området var et fredet naturområde. Resten av festen foregikk på Kvikne hotell. Hvem har vel hørt om Finnabotn? sier Erik jubilanten Bøhler.

  Konsernsjefen i Steen & Strøm synes det er kjedelig at 50-årsdagen har fått et etterspill i mediene.

  Selskapet Helitourist i Aurland trodde arrangør Odd Sørli hadde ordnet med tillatelse for helikopterflygningene.

(NTB)