Kjendisfest og gotisk brudekjole

I det strengt bevoktede skotske slottet gir Madonna i dag sitt ja - iført sølvarmbånd med brilijantslipte diamanter til 650 000 kroner. Les ryktene om gjestelista og brudekjolen!

Det er ventet at seremonien starter klokka 18 lokal tid. Imens ligger ryktene og spekulasjonene tjukt over byen Dornoch i Skottland hvor Madonna (42) og Guy Ritchie (32) gifter seg i dag. Det finnes ingen offisiell gjesteliste og brudens antrekk er en hemmelighet. Men det hindrer ikke verdenspressen som har barrikadert byen, i å spekulere over hvilke kjendiser som vil overvære seremonien.

Gwyneth Paltrow, Rupert Everett, Stella McCartney, Sting og kona hans ble fotografert under gårsdagens seremoni i Dornoch Cathedral hvor Rocco (4mnd) ble døpt. Dagbladet så Brad Pitt, og kona Jennifer Aniston skal også være med i følget.

I tillegg går mer eller mindre sterke rykter om at følgende er til stede: Vinnie Jones, George Clooney, Robin Williams, Brad Pitt, Jon Bon Jovi, Bryan Adams og Elton John.

Kjole i gotisk stil

I dag ble det avslørt omstendigheter rundt brudekjolen. London-juveleren Susy Lauder forteller at Madonna stakk innom og skaffet seg et armbånd fra rundt 1910 til en verdi av 650 000 kroner. Det er ikke kjent om hun låner det eller har kjøpt det - og om hun i hele tatt har bestemt seg for å bruke det under seremonien.

Det var Stella McCartney (Pauls datter) som var med i butikken og valgte det ut for bruden. Det blir antatt at McCartney har designet brudekjolen.

- De valgte armbåndet fordi det passer den gotiske stilen som brudekjolen har, sier Lauder.

Armbåndet i filigransølv har 19 karat brilijantslipte diamanter, og fester seg rundt håndleddet i segmenter før det låses på baksiden. Det kan brukes på bar hud eller over kjolestoffet.

Vies av Holy Spice

Under gårsdagens dåp ble en arbeidsløs 51-åring fra Sør-England fengslet og siktet for å tatt seg inn i kirka. Han forstyrret ikke seremonien, men vil likevel bli framstilt for retten ved en seinere dato. I dag tidlig ble en 33-åring arrestert og siktet i forbindelse med Madonna-besøket. Politiet opplyser ikke hva han har gjort, melder BBC.

Dagens tilstelning koster 20 millioner kroner og vil foregå bak særdeles lukkede dører. Den ukonvensjonelle presten, Susan «Holy Spice» Brown, utfører seremonien, og brudefotograferinga blir ifølge ryktene besørget av den franske fotografen Jean-Baptiste Mondino som tok bildene til Madonnas siste album.

Mens spekulasjonene fortsetter om brudekjolen, er det fastslått at brudgommen vil iføre seg tradisjonell kilt. Det er ventet at Gwyneth Paltrow og Vinnie Jones skal være forlovere.

Får ikke ta bilder

Stort mer vet ikke pressen om bryllupet. Det blir holdt på Skibo-slottet, som er stålbaronen Andrew Carnegies feriehjem. I dag ble det offentliggjort en rekke bilder som tidligere er tatt inne på slottet. Ingen pressefotografer har fått slippe inn i forkant av bryllupet og de ansatte har underskrevet taushetserklæringer.

Tidligere i uka ble tre fotografer tatt mens de forsøkte å snike seg inn på eiendommen. En tidligere britisk kommandosoldat leder Madonnas sikkerhetsteam, som har utstyrt slottet med kraftige søkelys og varmesøkende kameraer.

Det er ikke kjent når bryllupsbildene vil bli gjort tilgjengelig. Det britiske nyhetsbyrået PA fortalte med nedslått mine i dag sine kunder at de ikke fikk lov til å fotografere inne på slottet.

- Vi vil bare overføre bilder hvis de blir gjort tilgjengelige for oss, og det er ikke særlig sannsynlig, heter det i en pressemelding.

Det er regnet som lite trolig at vi vil få se bryllupsbildene allerede i dag, men man vet jo aldri...

Og bryllupsreisen? Også her finnes det kun rykter, og de sier at paret skal tilbringe jula og noen hvetebrødsdager i det romantiske Skibo-slottet.

Les mer om bryllupet:

BRUDEPYNT: Dette gamle armbåndet skal visstnok passet den gotiske stilen til brudekjolen - som forøvrig skal være designet av Stella McCartney.
SIKKERT SOM BANKEN: Ingen uvedkommende slipper forbi slottets søkelyst og varmesøkende kamera. Iallfall ikke paparazziene.
BRYLLUPSSENGA? Slik ser et av soverommene i Skibo-slottet ut.
SISTE KIKK: I går viste paret seg for fotografene. I dag er det ventet at paret og kjendisene holder seg i det strengt bevoktede slottet.