Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjendisforfatter anklaget for å skjule formue

Den sørafrikanske bestselger-forfatteren Wilbur Smith, skal i flere år ha levd et dobbeltliv for å holde sin formue unna tidligere koner og sine barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom fram i en rettssak i Sør-Afrika fredag. Smiths stesønn, Dieter Kurt Thomas Schmidt, har gått til rettssak mot stefaren, som han ikke lenger har noen kontakt med.

Bruddet kom etter at Schmidt fikk mistanke om at stefaren holdt noe skjult for ham. Krangelen står om et hus i Cape Town i Sør-Afrika som Schmidt vil skal selges. Schmidt er sønn av Smiths tredje kone. Fem måneder etter hennes død, giftet Smith seg med sin nåværende kone som er 38 år yngre enn ham.

På begynnelsen av 1990-tallet skal forfatteren, som er født i Zambia, ha ordnet seg flere utenlandske pass - fra Irland, Seychellene og Sri Lanka. Søksmålet hevder at Smith oppga falskt navn, fødselsdato og fødested i søknaden om pass til Sri Lanka.

Ifølge søksmålet har forfatteren brukt navnet Steven Bisset Lawrence, som sin andre identitet.

Schmidt hevder grunnen til at Smith gjorde dette, var for å gjemme unna formuen sin for koner og barn.

(NTB-DPA)

Hele Norges coronakart