Kjendismanager til krig mot nettsted

Erland Bakke mener at den omstridte Facebook-siden «Sørlandsnyhetene» «henger ut enkeltpersoner og spyr ut edder og galle».

KJENDISMANAGER: Erland Bakke er manager til mange av Norges mest kjente personer. Nå lever han uten nyrer og må være på sykehuset hver dag i sommer. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Malene Storrusten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Erland Bakke, som er manager for blant andre John Arne Riise, Carina Dahl og Benedicte Adrian, ønsker å være aktiv i kampen mot netthets.

Han mener «Sørlandsnyhetene» gjør seg til en moderne gapestokk som «henger ut enkeltpersoner og bare spyr ut eder og galle».

- Det minner om tilstander vi hadde her til lands for hundrevis av år siden, sier han til Dagbladet.

«Sørlandsnyhetene» har vært mye omtalt og blitt møtt med krass kritikk siden oppstarten i 2018. Siden var fra begynnelsen driftet av blant andre Blivakker.no-gründer Einar Øgrey Brandsdal, som etterhvert trakk seg høsten 2019.

Gjør som Mads Hansen

Nå ønsker Bakke og kameraten Eirik Furuseth å skape blest om en kampanje i sosiale medier. Kampanjen er inspirert av Mads Hansens Instagram-stunt fra mai i år, hvor den tidligere fotballspilleren oppfordret brukere av bildetjenesten til å slutte å følge «Ex on the Beach»-kjendisene Mario Riera og Carl Aksel Jansen, grunnet det han mente var «dumskap».

Hansen lovte å donere én krone til Rett Fram Opplevelser for hver følger de mistet, og i slutten av måneden hadde de to til sammen tapt om lag 12 500 følgere. Organisasjonen, som jobber for en bedre oppvekst for vanskeligstilte barn, fikk inn 280 000 kroner som følge av at en rekke kjente navn og privatpersoner også kastet seg på kampanjen og donerte penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.