Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjendissøppel på Internett

Noen har stjålet søppelet til superbaben Britney Spears. Det kan være en forvirret fan eller en uteligger, men jeg retter et mistenksomt blikk mot den smågale journalisten A. J. Webermann.

Webermann bruker bokstavelig talt skitne triks for å avsløre kjendisenes innerste hemmeligheter, og har Bob Dylans, Jackie Kennedys, Toni Curtis', Dustin Hoffmans, Mick Jaggers, John Kennedy Jrs, Muhammed Alis og Ivana Trumps søppel på samvittigheten.Webermann er grunnlegger av søppel vitenskapen, kalt garbalogi. Hovedprinsippet i garbalogien er enkelt: Søppel er ærlig, du er hva du kaster. Det hele startet i dunken til Bob Dylan for snart tretti år siden. «Holy Moley,» skrek Webermann første gang han stakk hodet i spannet: «Jeg er innenfor. Dette er ikke en vanlig søppeldunk, det er en gullgruve.» Det første han fant var et uferdig håndskrevet brev fra Dylan til Johnny Cash, og den selvutnevnte dylanologen ble hekta på søppel.

Webermann begynte å robbe Dylan regelmessig, og etter to ukers intens søppelgraving kunne han skuffet avsløre at «den mytiske revolusjonære» Dylan levde som en kjedelig familiefar fra middelklassen. Han fant drittbleier, handlelister fra Bloomingdales og fanpost revet i fillebiter, men etter en stund stoppet godbitene. Dylan hadde kameraovervåking på huset, oppdaget den simple tyven, og begynte å sensurere sitt eget avfall. Webermann gjorde opp status og publiserte artikkelen «Dylan's Garbage Greatest Hits» i den alternative avisa East Village Other. Han påstår også at Dylan dør av aids, og at han er heroinmisbruker.

Det er vanskeligere å stjele søppel i dag. Kjendisene er smertelig klar over søppeltyver og makulerer søppelet før det dumpes. Webermann gir seg likevel ikke, og interesserte kikkere kan myse på «The Trashiest Site on the Internet» (www.garbology.com). Der ligger fotografier av Ivana Trumps handlelister og Mick Jaggers hemmelige kjærlighetsbrev et musetast borte.

Her hjemme var det Gateavisa som gjorde det mest kjente stuntet innenfor garbalogien da de stjal søpla til politikeruvennene Gro og Kåre tidlig på 80-tallet. Gateavisas utsendte tyver jaktet først og fremst på spor etter sex, drugs og rock'n'roll, men måtte nøye seg med å «avsløre» at landsmoder Gro var en jo-jo-slanker og at Kåre var en sparsommelig mann.

A. J. Webermann selv er en mystisk figur, og det er umulig å si om han tar seg selv alvorlig eller bare bløffer. Men Britney Spears, du er herved advart, pass på brukte sokker og dagbøker, A. J. Webermann kan være løs.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media