Kjendistreff hos Michael

Rundt 600 mennesker samles hos Michael Jackson på ranchen «Neverland» i kveld. Popstjernen vil takke dem for støtten den siste måneden.

I utgangspunktet var planen at Michael Jackson skulle vise familien sin all skaden politibetjentene gjorde da de gjennomførte en razzia på ranchen tirsdag 18. november i år. Men etter å ha tenkt over saken, besluttet popstjernen å invitere venner og familie som har støttet ham i den vanskelige tida.

- Dette er en samling slik at Michael skal få sagt takk til alle menneskene han elsker, og som har støttet ham. Det er ikke en fest eller feiring, sier Jacksons advokat, Brian Oxman.

Kjendiser

Etter at planene om treffet begynte å ta form, sto det 300 mennesker på gjestelisten. Nå ventes det dobbelte.

- De ville egentlig gjøre noe stille og enkelt. At dette ble så stort, er bare slik Michaels liv er.

Jacksons talsmann, Stuart Backerman, vil ikke ut med navn på personer som kommer til «Neverland».

- Det blir ikke noe lystig kalas og det blir heller ikke spesielt høytidelig fordi vi har en positiv følelse om hvordan denne sakn ender. Men det blir mange folk, inkludert flere kjendiser, sier han.

Tiltalt

Popstjernen er tiltalt for sju tilfeller av sexovergrep mot en mindreårig gutt. Ifølge tiltalen har han også gitt gutten alhokol to ganger, med den hensikt å forgripe seg på ham. Statsadvokat Tom Sneddon i Santa Barbara i California tok ut tiltalen mot Jackson torsdag kveld rett etter klokka 22 norsk tid.

Michael Jackson og hans advokater har hele tida sagt at beskyldningene er oppspinn. Rettssaken mot Jackson begynner 16. januar. Han risikerer 24 års fengsel hvis han finnes skyldig.

Kilder: AP, Reuters, CNN, E! Online, ABC

TILTALT: Michael Jackson ble fotografert av politiet i Santa Barbara. Bildet er gått verden rundt.
KJENDISTREFF: Her på Neverland skal de rundt 600 gjestene treffe Michael Jackson.
TILTALEN: Dette er første side av tiltalen mot Michael Jackson.