Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Matilda»

Kjenner du igjen barnestjerna?

Nå kommer Netflix med en filmmusikal av filmen som gjorde henne kjent.

«ALLES» MATILDA: Mara Wilson (32), her fra rød løper i 2019, ble kjent verden over for flere roller, blant annet som Matilda i filmklassikeren ved samme navn som kom ut i 1996. Nå melder Netflix at de vil lage en musikalversjon av filmen. Foto: NTB Scanpix
«ALLES» MATILDA: Mara Wilson (32), her fra rød løper i 2019, ble kjent verden over for flere roller, blant annet som Matilda i filmklassikeren ved samme navn som kom ut i 1996. Nå melder Netflix at de vil lage en musikalversjon av filmen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 1996 kom filmen «Matilda» ut, som handler om den svært intelligente jenta Matilda, som oppdager at hun har overnaturlige krefter.

Filmen er basert på en bok av Roald Dahl, og hovedrollen ble spilt av skuespiller Mara Wilson (29), som altså var kun ni år gammel da filmen ble spilt inn. Men mens Wilson i ettertid kun har vært å se i mindre roller de siste åra, har nå filmen hun ble så kjent for, fått en ny vår.

Ifølge The Hollywood Reporter er det nemlig en ny Matilda-film på trappene. De skriver at det er Netflix og Sony Pictures som skal samarbeide om den nye filmatiseringen.

Filmen skal baseres på den prisvinnende musikalen «Matilda The Musical», som har gått på West End i London siden 2011. Tim Minchins musikk og tekster, som ble laget til scenemusikalen, skal angivelig også brukes.

«MATILDA»- MUSIKAL: I år er det 24 år siden Danny DeVitos klassiske filmatisering av «Matilda» ble laget. Nå mener Netflix det er på tide med en ny. Foto: Moviestore/rex/NTB Scanpix
«MATILDA»- MUSIKAL: I år er det 24 år siden Danny DeVitos klassiske filmatisering av «Matilda» ble laget. Nå mener Netflix det er på tide med en ny. Foto: Moviestore/rex/NTB Scanpix Vis mer

Matthew Warchus og Dennis Kelly, som henholdsvis regisserte og skreiv musikalen, vil få de samme rollene i nyfilmatiseringen.

Genial jente, tyrannisk rektor

Den første og inntil videre eneste filmatiseringen av «Matilda» ble regissert av Danny DeVito, og kom ut i 1996. Mara Wilson spiller hovedrollen som vidunderbarnet Matilda, mens Danny DeVito selv spiller faren hennes.

Filmen er basert på Roald Dahls barnebok fra 1988. Den handler om den geniale skolejenta Matilda Wormwood, hennes ufølsomme foreldre og tyranniske rektor Frøken Trunchbull.

Fanfavoritt - men gikk i minus

TriStar Pictures, som er en del av Sony, produserte også DeVitos film. Selv om den fikk gode kritikker da den kom ut - og etter hver fikk en enorm fanbase - ble den ingen kinosuksess, og klarte ikke tjene inn igjen budsjettet. Nå skal imidlertid Sony ha inngått en avtale med Netflix om å lage filmer som bare skal tilhøre strømmegiganten, ifølge The Hollywood Reporter.

I 2018 annonserte Netflix at de skal animere en rekke av Roald Dahls mest kjente og kjære barnebøker: blant annet «Charlie og sjokoladefabrikken», «SVK», «Dustene» og «Matilda».

Den nye «Matilda»-filmen skal etter planen settes opp på kino i Storbritannia, og strømmes på Netflix i resten av verden. Det er ennå uavklart når den får kinodistribusjon, samt hvordan kostnadene skal splittes mellom de to gigantene, melder bransjenettstedet.